31 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA7 srpanjskih događanja u Muzeju grada Trogira ne biste smjeli propustiti

7 srpanjskih događanja u Muzeju grada Trogira ne biste smjeli propustiti

Četiri izložbe, jedan koncert, jedna večer poezije te jedan koncert i večer poezije u jednom – sedam je to događanja koja vas očekuju u Muzeju grada Trogira tijekom srpnja 2018. – mjeseca u kojem Muzej navršava 55 godina postojanja…

-Prvo srpanjsko događanje u Muzeju grada Trogira otvaranje je izložbe Pet shop vizualne umjetnice Ivane Filip koje će se održati u atriju Muzeja grada Trogira 2. srpnja u 20:00 sati. Ova zanimljiva izložba bit će otvorena do 9. srpnja, a o njoj više možete saznati na poveznici: PET SHOP u Muzeju grada Trogira 

10. srpnja ove godine Muzej grada Trogira slavi 55. rođendan! Tim je povodom taj dan svim posjetiteljima omogućen besplatan ulaz u stalni postav Muzeja grada Trogira. Osim toga, posjetitelje naših stranica na društvenim mrežama – Facebook stranice Muzej grada Trogira, Instagrama@trogirmuseum i Twittera @muzejtrogir  očekuje zanimljivo virtualno rođendansko iznenađenje! Pratite nas i saznajte o čemu se radi…

-U srijedu, 11. srpnja, atrij Muzeja grada Trogira ugostit će izložbu Alise Teletović, jedne od poznatijih suvremenih umjetnica u Bosni i Hercegovini,koja će dvodnevnom izložbom predstaviti izbor radova  iz dva ciklusa – Poljupci brda i Putnik vremena. Izložba se otvara u 21:00 sat, a detalje o izložbi i umjetnici donosimo uskoro…

-17. srpnja u 21:00 sat dvorište Muzeja grada Trogira ugostit će Pjev plemićkih salona i trogirskih pučkih dvora – In memoriam Nikša Bilić – Panto. Na ovoj večeri u organizaciji Združenih artista Trogir moći ćete uživati u zvonkim glasovima Klape Trogir (1970.), klape Rašpe, Trogirskih fjoreta i dramskog umjetnika Marinka Prge.

-Večer poezije u dvorištu Muzeja grada Trogira održat će se u četvrtak, 19. srpnja u 21:00 sat kada će, u okviru  48. Trogirskog kulturnog ljeta, trogirskoj publici biti predstavljena zbirka pjesama Žene šetaju autorice Ljerke Vladović. U predstavljanju će, osim autorice, sudjelovati Duško Geić.

-U petak, 20. srpnja u 21:00 sat, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba  Sonje Dizdar Al-kimya koja će biti otvorena do 26. srpnja – svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00.

-Vokalni ansambl Frottola, Duško Geić i Daniela Kontić zaslužni su za glazbeno-poetski program Glazba salona trogirskih palača koji će se održatiu dvorištu Muzeja grada Trogira u srijedu, 25. srpnja u 21:00 sat.

-Kraj srpnja obilježit će izložba “Tradicija u kontekstu suvremenog” Tomislava Šalova, Roberta Jozića i Gorana Balića. Otvaranje izložbe održat će se u četvrtak, 27. srpnja u 21:00 sat, a moći će se razgledati do 2. kolovoza 2018.

Radno vrijeme stalnog postava i izložbenog prostora Muzeja grada Trogira tijekom srpnja i kolovoza je svaki dan 10:00 – 13:00 te 18:00 – 21:00.

Veselimo se vašem dolasku na događanja u Muzeju grada Trogira, kao i na sva događanja u okviru 48. Trogirskog kulturnog ljeta, poručuju iz Muzeja.

 

 

 

ZADNJE OBJAVE