18 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA TROGIRA

7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA TROGIRA

Danas 27.12.2017. godine s početkom u 9 sati saziva se 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira sa sljedećim dnevnim redom:

 

1. prijedlog IV. izmjene i dopune Proračuna Grada Trogira za 2017. godinu

2. prijedlog IV. Izmjene i dopune Plana razvojnih programa, investicija, kapitalne pomoći i donacija Grada Trogira za 2017. do 2019. godine

3. prijedlog Odluke o davanju u zakup javnih površina

4. prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Trogira

5. prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom 2018. godine

6. izvješće o radu za 2016. – Muzej grada Trogira

7. izvješće o odgojno-obrazovnom radu za 2016. i 2017. godinu i realizacija financijskog plana prihoda i rashoda za 2016. – Dječji vrtić Trogir

8. izvješće o radu za 2016. – Gradska knjižnica Trogir

9. izvješće o radu za 2016. – Javna ustanova Športski objekti Trogir

10. izvješće o radu za 2016. – Pučko otvoreno učilište Trogir

11. prijedlog Odluke o davanju koncesije za posebnu uporabu pomorskog dobra.

Izravan prijenos 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira možete pratiti preko interneta na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/channel/UCNCeMEGmFYlHyEIAfJn-1ig/live .


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Održana 7. sjednica GV Trogir: U 2018. dodatna svjetlosna signalizacija u Ulici Kneza Trpimira

Sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira održana je u srijedu ujutro. Gradski vijećnici, njih 15 prisutnih, jednoglasno je podržalo prvih pet točaka dnevnog reda, a to su: Prijedlog IV. izmjene i dopune Proračuna Grada Trogira za 2017., Prijedlog IV. izmjene i dopune Plana razvojnih programa, investicija, kapitalne pomoći i donacija Grada Trogira za 2017. – 2019. g., Prijedlog Odluke o davanju u zakup javnih površina, Prijedlog Odluka o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Trogira te Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih gradova tijekom 2018. godine. 

Iznesena su izvješća o radu za 2016. godinu Muzeja Grada Trogira, o odgojno-obrazovnom radu za 2016./2017. g. i realizacija financijskog plana prihoda i rashoda za 2016.Dječjih vrtića “Trogir”, o radu za 2016. Gradske knjižnice “Trogir”, o radu za 2016. Javne ustanove Športski objekti “Trogir” te Izvješće o radu za 2016. Pučkog otvorenog učilišta “Trogir”. Posljednja, 11. točka dnevnog reda prihvaćena je jednoglasno, i to od 14 prisutnih vijećnika, a to je Prijedlog Odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra.

Na aktualnom satu Gradskog vijećnika Tonćija Baradu zanimalo je može li se apelirati na Hrvatske ceste da se u Ulici Kneza Trpimira postavi dodatna svjetlosna signalizacija za ograničenje brzine s obzirom da je ta dionica potencijalno opasna i za pješačke i za vozače. Gradonačelnik Ante Bilić potvrdio je kako je taj zahtjev već postavljen pred HC te kako je Grad dobio obećanje kako će to biti realizirano u 2018. godini. Također, gradonačelnik je rekao kako će dati sugestiju Holdingu da se par Prijateljstva i mira uredi.

Vijećnika Ivicu Baturinu zanimalo je o dugovima pojedinaca prema Gradu Trogiru te kako se Grad misli naplatiti. Gradonačelnik Bilić rekao je kako dugovi postoje te kako ih kao Gradska uprava pokušavaju riješiti, no kako ih neki nisu podmirili ni nakon pravnih presuda te kako će Grad naplaćivati i zatezne kamate.

ZADNJE OBJAVE