23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA50 godina KUD-a "Kvadrilja: SVEČANI KONCERT u kuli Kamerlengo 2. srpnja 2019.

50 godina KUD-a “Kvadrilja: SVEČANI KONCERT u kuli Kamerlengo 2. srpnja 2019.

Kulturno umjetničko društvo „Kvadrilja“ iz Trogira tijekom cijele 2019. godine obilježava pola stoljeća neprekidnog djelovanja. Središnji događaj unutar bogatog programa obilježavanja ove značajne obljetnice je svečani koncert koji će se održati u utorak, 2. srpnja 2019. u 21:00 sat u kuli Kamerlengo.

Preko 130 članova Društva, od onih najstarijih do onih najmlađih – što svirača što plesača, stati će na pozornicu te odsvirati i otplesati ukupno 9 koreografija. Osim starih trogirskih plesova Kvadrilje (plesa po kojem KUD od 1997. godine nosi ime – do tada je bio Folklorni ansambl Trogir) i Šotića, u programu su Stari splitski plesovi, Plesovi otoka Brača, Plesovi otoka Korčule, Plesovi Posavine, dječja kola Sjedi ježo usrid kola i Igra kolo u dvadeset i dva, Vrličko kolo te završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta. Voditelj bogatog plesnog i glazbenog programa je Frano Ridjan, a gosti ove folklorne večeri su Narodna glazba Trogir i klapa Stivanja.

KUD „Kvadrilja“ zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su omogućili organizaciju svečanog koncerta, posebno Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Trogiru, Turističkoj zajednici Grada Trogira i Zračnoj luci Split.

Ulaz na koncert je slobodan!

 

 

ZADNJE OBJAVE