19 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA3. Mediteranski festival knjige, najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara...

3. Mediteranski festival knjige, najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara kvadratnih

U Splitu se od 8. do 12. svibnja održava 3. Mediteranski festival knjige, na kojem će rekordnih stotinjak izlagača nuditi knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova 

Mediteranski festival knjige, sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera kojeg organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita održat će se od 8. do 12. svibnja.

Treće izdanje najvećeg dalmatinskog književnog sajma i festivala na splitske Gripe dovodi sve važnije domaće izdavače. Rekordnih stotinjak izlagača nudit će knjige snižene i do sedamdeset posto, a u toj je ponudi preko 10 tisuća naslova. Ulaz je kao i uvijek besplatan, a u pet dana trajanja Festivala moći ćete razgledati najnovije uspješnice na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane ŠC-a Gripe, a tu su i tri druge pozornice gdje će se odvijati mfk program.

Uz dobro poznate lokacije Bookvarij i Mali Bookvarij gdje će biti održane dječje radionice, panel diskusije i stručni program, večernji dio događanja MFK smješten je i u ugostiteljski objekt „Cukarin“ na Gripama. Pripremljeno je pedeset programskih aktivnosti, očekuje nas čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora. Svoju jubilarnu stotu knjigu „Bakrene sove“ predstavit će Pavao Pavličić, u goste nam stiže i priznati sportski novinar Aleksandar Holiga sa svojim djelom „Nogomet narodu“.

Boje pjesništva branit će Splićanin Marko Pogačar i Mostarac Marko Tomaš, autori koje ljubiteljima stihova ne treba posebno predstavljati. Očekuje nas i promocija knjige o Vatrenima iz pera Ivice Pezelja, bit će tu i Damir Karakaš, Nikola Petković, Vedran Kukavica, Viktorija Božina, Dragan Ogurlić, Julijana Matanović, Nikša Sviličić i mnogi drugi. Iz ostalog programa valja izdvojiti panele uglednih predavača koji će pričati o važnim lokalnim temama, a tu je i mnoštvo radionica za najmlađe. Planirane su i brojne promocije novih dječjih izdanja. Sve informacije i detaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala te na Instagramu. Mediteranski festival knjige organizira se uz potporu brojnih partnera kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Javna ustanova Športski objekti Split, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Europlakat, Mandis, Hrvatska pošta, Laško, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala. 

Izvor: Dalmacija danas

ZADNJE OBJAVE