21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA23. Dani francuskog jezika i kulture ove godine i u Trogiru

23. Dani francuskog jezika i kulture ove godine i u Trogiru

Počevši od 28. rujna  pa do 7. listopada  u Omišu, Splitu, Solinu, Kaštelima i Trogiru odvijat će se 23. Dani  francuskog jezika i kulture. Iz bogatog programa u organizaciji Prokulture – Opservatorija kulturnih politika – Split izdvajamo događanja koja će se odvijati u Trogiru, a koja ne biste smjeli propustiti!

Prvo od njih sjajno se uklopilo u V. Trogirsku intradu – sajam plodova jeseni u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira – riječ je o izložbi vinorella i demonstraciji slikanja vinom Dražena Pačalata koja će započeti u 12:00 sati u Gradskoj loži kada će se uz čašicu hrvatskih vina dobrodošlice prisutnima obratiti i Nansi Ivanišević, predsjednica Prokulture i izaslanica predsjednice RH u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije.

Po završetku V. Trogirske intrade, i dan nakon otvaranja izložbe radova Kasje Tulić (atrij Muzeja grada Trogira, 2. listopada u 19:00 sati) nastavlja se trogirski dio programa 23. Dana francuskog jezika i kulture 2017.

Tako će se u utorak, 3. listopada u Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 18:00 sati odvijati predstavljanje kulturno – obrazovnih EU projekata, knjiga i prigodna izložba OŠ Pučišća i partnera – Klesarske škole Pučišća, Collège Andre Malraux – Dijon i Lycée Les Marcs d’Or – Dijon. Nakon uvodnih izlaganja Nansi Ivanišević na temu Kulturno i umjetničko obrazovanje – temeljna kulturna politika i Lucije Puljak na temu Baština koja nas spaja; 2018. Europska godina baštine, predstavit će se projekti Brač – La Bourgogne: Priča o kamenu/ Brač – La Bourgogne : Histoire de la pièrre; Brački suhozidi / Les murs en pièrre sèche de l’île de Brač te Iliri otoka Brača /Les Illyriens de l’île de Brač. 

 

 

ZADNJE OBJAVE