24.1 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIR2000 porcija bakalara za pomoć Udruzi Sindrom Down 21

2000 porcija bakalara za pomoć Udruzi Sindrom Down 21

Prosinac je mjesec veselja, slavlja, druženja, darivanja, ali i pomaganja drugima, stoga ni ove godine unatoč pandemiji nisu zaboravljeni potrebiti. Naime, trogirski Restaurant Coccolo s partnerima sprema preko 2000 porcija bakalara u velikoj teći od 900 litara. Cijena jedne porcije bit će simboličnih 15 kuna, a prodavat će se ispred restorana na Badnji dan. Zbog epidemioloških mjera, organizirali su osamnaest dostavljača koji će se pobrinuti da bakalar dođe na svaku adresu. Sav prihod od prodaje bit će uplaćen Udruzi Sindrom Down 21 Split.

-Djeca iz spomenute udruge ostaju bez sredstava za svoje prijeko potrebne terapije. Nedostaje im 35 tisuća kuna te sam, u razgovoru s našim glavnim kuharom Rokom Pučom, odlučio pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava. Želimo probuditi svijest ugostitelja, ljudi i firmi oko odvajanja za potrebite. Budući sustav i ništa u našoj državi ne funkcionira, barem građani mogu iskazati lojalnost. Telefon mi ne prestaje zvoniti tako da će 2000 porcija biti prodane u kratkom roku. Osim mene kuhat će Roko Puče, Antun Nišević, a nadam se kako će doći Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin. Potrudit ću se da akcija postane tradicionalna. Inspirirao me imenjak, pokojni Miro Bogdanović koji je svake godine kuhao humanitarno. Pozivam sve Trogirane, Kaštelane, Solinjane, a vidim da se i Split uključio, sudjelujte u akciji za dobrobit ove djece. Nazovite na telefon 021/796 079 i rezervirajte porcije na vrijeme, kazao je vlasnik Coccola Miro Kukanjac.

Splitska Udruga Sindrom Down 21 Split ima sredstava za još tri mjeseca rada s korisnicima. Nakon toga, ako se nešto ne promijeni, njihov 71 korisnik ostat će bez njihovih usluga, defektoloških radionica i fizikalnih terapija.

-Drago nam je da su gospoda iz Coccola prepoznali želju za doniranjem naše udruge. Kako bi se reklo „voda nam je doslovno došla do grla“ te uistinu trebamo financijska potpora. Pozivam svih da se uključe jer Božić je uskoro i vjerujemo da će ovi bakalar biti najukusniji na svijetu, poručio je predsjednik Udruga Sindrom Down 21 Split Davor Bučević.

Udruzi možete pomoći preko računa:
Udruga za sindrom Down Split 21
HR8424070001100573151

Piše: AL

ZADNJE OBJAVE