9 C
Trogir
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIR17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, jedna osoba iz Trogira

17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, jedna osoba iz Trogira

Prema izvješću NZJZ SDŽ od ukupno 274 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, te Sinja, Solina, Trogira, Nerežišća, Pučišća i Runovića po jedan.

Uz 17 novooboljelih osoba sa područja SDŽ pozitivne su i tri osobe iz drugih županija, iz Dubrovačko neretvanske, iz Šibensko kninske i iz Zadarske županije koje su testirane na području Splitsko dalmatinske županije.

Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prethodno oboljelih.

Sedam osoba je u postupku obrade kao i njihovi kontakti. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba jedna osoba je dijalizirani pacijent sa otoka Brača koji će tijekom današnjeg dana biti prebačen u KBC Split na daljnje bolničko liječenje. Prema podatku Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije dijaliza ostalih pacijenata nesmetano će se odvijati i dalje.

Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, u Trogiru je jedna nova COVID-19 pozitivna osoba. Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, ali Stožer civilne zaštite Grada Trogira apelira na sve građane da se u cilju sprječavanja širenja virusa na našem području ponašaju odgovorno i pridržavaju mjera na javnim mjestima, posebno u trgovinama, na tržnici i na plažama. Poseban apel ide vlasnicima ugostiteljskih objekata, obrta i drugih lokala da ulože najveće napore za dezinfekciju prostora i omogućavanje socijalne distance. Kako bi se očuvalo zdravlje svih sugrađana i gostiju te maksimalno iskoristio potencijal ove turističke sezone, poziva se svaki član zajednice da savjesnim ponašanjem pridonese suzbijanju epidemije. Bitno je održavati socijalnu distancu, koristiti zaštitne maske te vršiti redovitu dezinfekciju ruku i prostorija. Osobama starijim od 65 godina te onkološkim i kroničnim bolesnicima preporuča se izbjegavanje nepotrebnog kretanja i stvaranja kontakta s drugim osobama, poručili su iz Grada Trogira.

ZADNJE OBJAVE