17 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAZavršena 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira

Završena 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira

Starom mostu u Trogiru koji je izgrađen 1963. godine i koji je do prošlog tjedna bio jedina poveznica otoka Čiova s kopnom službeno je promijenjen naziv. Od 17. travnja više se ne zove most JNA već Čiovski most. Obznanio je to na sjednici Gradskog vijeća predsjednik Ante Piteša.

Pola stoljeća gotovo nitko u Trogiru nije imao pojma kako taj most nosi ime jedine oružane snage SFRJ-a da na prošloj sjednici vijećnik HSU-a Tonči Barada nije to spomenuo te izazvao čuđenje ostalih vijećnika koji su jednoglasno inzistirali da mu se taj naziv ukloni.

Aktualni sat 12. sjednice u novom sazivu započeo je pitanjem HDZ-ova vijećnika Ivana Bašića o aktivnostima koje Grad provodi glede apliciranja projekata prema EU fondovima. Gradonačelnik Ante Bilić (SDP) odgovorio mu je kako su u pripremi dva projekta. Jedan je iz programa „Kamena enciklopedija“ u koju je uključena obnova kule Kamerlengo i sv,Marka za koji je novac već odobren, a drugi je obnova parka Garagnin –Fanfogna.

Priprema se dokumentacija za prijavu spomenutom fondu za  izgradnju reciklažnog dvorišta te energetsku učinkovitost dvaju dječjih vrtića i šetnice od autobusnog kolodvora do novog mosta  kazao je gradonačelnik Bilić.

Hoće li Grad Trogir prema Drvenicima napokon postati majka, a ne maćeha kako je to bilo prije, pitao je Mario Juranović iz SDP-a.

Nešto više od pet kilometara putova je „probijeno“ na Velom Drveniku. Bit će ulaganja na oba otoka, a ono što je za naglasiti je rješenje gorućeg problema vodoopskrbe. U županijskom proračunu osiguran je novac za izradu projektne dokumentacije za koju se očekuje da će biti završena do kraja godine rekao je.

I na jučerašnjoj sjednici Tonči Barada bio je aktivan podsjetivši vladajuće kako je Trogir nekada u prošlosti  imao više gradskih česmi odnosno fontana, te da se jedna nalazila u botaničkom  parku Garagnin –Fanfogna koja je „otišla“ na posudbu u splitsku Vilu Dalmacija i do danas se nije vratila.

– Trogirani traže povrat te fontane iz Titove vile i molim vas da pokrenete postupak povrata, sugerirao je Barada čelnicima gradske vlasti.

Ogorčen što ni nakon sedam mjeseci od mjerodavnih  nije dobio odgovore na svoja  tri pitanja, a posebno vezano za nered oko zakupljenih prostora na gradskoj tržnici Damir Zaradić (HSP) je ustvrdio kako to smatra uvrjedom.

Kako tržnicom upravlja „Trogir holding“, a sjednici je nazočio novi direktor te komunalne tvrtke Božidar Miše odgovorio mu je da je svjestan da na tržnici puno toga ne štima što nije od jučer, odnosno od prije dva mjeseca otkako je stupio na tu dužnost te da su njegova nastojanja da se stanje popravi.

Direktora Mišu desna oporba prozvala je kako je stanje u Holdingu  loše, kako neki zaposlenici uopćene ne dolaze na posao i kako žele da im se podastre revizija poslovanja.

– Mi tražimo tematsku sjednicu o poslovanju Trogir holdinga već više od pola godine, ali i posebno izvješće o stanju u Dobriću jer su te dvije firme usko povezane, a želimo znati i pravu istinu o stanju tih firmi, naglasio je Marko Hrsto predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika.

Direktor Trogir holdinga je pak ustvrdio kako je u firmi zaposleno 186 ljudi, kako broj zaposlenih ne raste, ako radi na rješavanju problema i kako tvrtku vidi kako perspektivnu, sa znanjem, licencama.

-U firmi se ne događa ništa nelegalno, revizija poslovanja je spremna na uvid, a vrata moga ureda su vam otvorena za sva pitanja koja vas zanimaju, poručio je direktor Miše.

Gradonačelnik Bilić  dodao je kako je Holding lani poslovao s 2 milijuna kuna dobiti. Očekuje se tematska sjednica o stanju u toj tvrtki.

ZADNJE OBJAVE