21 C
Trogir
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTI1. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE: prava plivačka fešta u Vinišću

1. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE: prava plivačka fešta u Vinišću

Klub daljinskog plivanja Split najavljuje 1. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE koji će se održati 26. lipnja u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Marina. Detalje smo saznali od Krešimira Boškovića, člana IO KDP Split.

  • Riječ je o prvom izdanju koje je bilo planirano za prošlu godinu, ali od toga se moralo odustati zbog već poznate situacije. Ove godine odustajanja nema. Dopredsjednik našeg kluba Damir Pažanin je povezan s Vinišćem i tako se rodila ideja o maratonu koju je podržala i TZ Općine Marina. Podršku smo dobili od Hrvatskog saveza daljinskog plivanja koji je glavnu utrku uvrstio u kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja kao treću utrku ovogodišnjeg CRO CUP-a te kao Regionalno prvenstvo za Regiju Jug na kojem će plivači iz četiri dalmatinske županije tražiti prolaz na apsolutna pojedinačna prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju. U sklopu maratona, održat će se glavna utrka na 3000 te rekreativna na 1500 metara. Staza je pravokutnog oblika. Pozivam sve članove klubova daljinskog plivanja, ali i plivačkih i vaterpolo klubova, rekreativce te sve zainteresirane da se prijave. Start će biti u 9 sati na plaži ispred tamošnjeg Zadružnog doma. Broj sudionika nije ograničen, a kako se more zagrijalo na 21/22 stupnja očekujemo kako će većina prijava krenuti sljedeći tjedan. Po završetku utrke, uslijedit će proglašenje pobjednika nakon čega je predviđen ručak za sve sudionike, ali i njihovu pratnju. Prijave za registrirane natjecatelje vrše se putem sustava za prijavu Hrvatskog saveza daljinskog plivanja na stranici www.hsdp.hr, dok su prijave za sve ostale otvorene na stanici Kluba daljinskog plivanja Split www.kdpsplit.hr, kazao nam je Bošković.

Poslušajte u cijelosti intervju kojeg je za Gradski radio Trogir dao Krešimir Bošković, član IO KDP Split – voditeljica Ana Rožić …

AL

ZADNJE OBJAVE