13.6 C
Trogir
Ponedjeljak, 19 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Umanjenje komunalne naknade za pravne osobe

Umanjenje komunalne naknade za pravne osobe

Grad Trogir pripremio je odluku o oslobođenju od komunalne naknade za 50 posto svih pravnih osoba koji imaju promet umanjen za 50 posto ili više u odnosu na prošlu godinu, na rok od tri mjeseca. Ovo je nova u nizu mjera u cilju ublažavanja posljedica od krize uzrokovane epidemijom koronavirusa (ostale mjere mogu se vidjeti ovdje: bit.ly/2Yb5Zrw).

Komunalna naknada jedan je od najvažnijih izvora financiranja Grada. To je strogo namjenski prihod i de facto porez na imovinu, te se koristi isključivo za održavanje komunalne infrastrukture, što podrazumijeva:
-Struju za javnu rasvjetu
-Održavanje javne rasvjete
-Održavanje zelenila
-Pometanje grada
-Pranje grada
-Održavanje nerazvrstanih cesta
-Održavanje javno-prometnih površina (trgovi, nogostupi, pješačke zone)
-Održavanje groblja
-Održavanje dječjih igrališta
-Deratizaciju i dezinfekciju

To su osnovne i nužne funkcije grada čije smanjivanje bi značilo bitan pad standarda života. Svako veće smanjenje komunalne naknade dovelo bi u pitanje navedene djelatnosti, a to ne želimo dopustiti. Na druge načine osigurali smo likvidnost proračuna i građani u ovom trenutku ne moraju brinuti oko funkcioniranja grada.

-Nova mjera u cilju ublažavanja posljedica krize koja nas je zadesila. Sve pravne osobe koje su zabilježile pad prometa od 50 posto i više u odnosu na lani, tri mjeseca bit će oslobođene 50 posto iznosa komunalne naknade, naglašava gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

ZADNJE OBJAVE

Na državnom prvenstvu u Zadru ekipe ŽOK Trogir 5. u maloj i mini odbojci

Najmlađi uzrasti hrvatske odbojke okupili su se ovog vikenda na najbrojnijem natjecanju u Zadru na prvenstvima za najmlađe kadetkinje i kadete do...

Pomoć slijepim i slabovidnim osobama na podcastu Maria Markovine

Trogiranin Mario Markovina nedavno je pokrenuo podcast pod nazivom Znanje i Kreativnost koji se bavi problematikom slijepih i slabovidnih

U SPOMEN – Ivan Pavković (1928 – 2020)

U bolja prostranstva otišao je pjesnik Ivan Pavković, rođen 1928. u Segetu Gornjem, autor četrdesetak knjiga stihova i aforizama Nedavno...

AUDIO: Deveto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

PP Trogir: Objavio fotografiju sa zračnom puškom pa ga potražila policija

Trogirski policajci su dovršili istraživanje nad dvojicom muškaraca koje su osumnjičili zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.