Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ivana Rinčić Mamut

Ivana Rinčić Mamut

Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Petak, 17 Studeni 2017 21:22

FOTO: Trogir svijetli u spomen na Vukovar

Stotinama svijeća zapaljenih u obliku slova „VUKOVAR" Trogirani su i ove godine iskazali pijetet prema žrtvi Vukovara, prisjećajući se najbolnijih i najtužnijih dana za Lijepu našu.

U sklopu proslave Dana grada, u četvrtak se na Trgu Ivana Pavla II održao cjelovečernji koncert Nene Belana & Fiumensa. 

Trogirani su u utorak svečano proslavili Dan grada i blagdan svoga zaštitnika sv. Ivana Trogirskog.

Brojni mališani i njihovi najmiliji okupili su se u nedjelju u Trgovačkom centru Marisa kako bi obilježili Dan grada koji je pred nama.

U povodu  Dana grada Trogira i Svjetskog dana šećerne bolesti  u četvrtak je u Gradskoj vijećnici  održano predavanje na temu "Kako spriječiti kronične bolesti".

Srijeda, 08 Studeni 2017 14:00

"Šetnja po moru" u Muzeju grada Trogira

„Južno od naselja Ražanj u općini Rogoznica, na samom kraju rta Ploča, smjestila se zavjetna crkvica sv. Ivana Trogirskog sagrađena 1324.godine. Ovo mjesto oduvijek je bilo opasno za pomorce. Legenda nam govori o brodolomu trogirskoga biskupa Ivana na putu za Šibenik. Hodajući po moru spasio je posadu i teret s broda na rtu Ploča“ , riječi su to tete Goge – Goranke Tomaš, ispričane djeci na dvije radionice prigodno nazvane Šetnja po moru.  

Radionice su već tradicionalno održane u Muzeju grada Trogira, a teta Goga je najmlađe naučila kako se izraziti u tehnici papirnatog mozaika. Izrađivali su spomenutu crkvicu koju će za uspomenu ponijeti kući i koja će ih podsjećati na poznatu legendu o sv. Ivanu Trogirskom.

Foto: IRM

Stranica 1 od 170
HomeDOGAĐAJIIvana Rinčić Mamut Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala