Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

A.L.

A.L.

Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uslijed korona izolacije nastao je novi spot Klape Tragurium “Noć u Saldunu”, a naslov, kako kažu akteri, sve govori. 

Trogirska ribarnica je još sredinom ožujka zbog zdravlja i sigurnosti izdala upute građanima. Nastavlja raditi svakodnevno prema redovnom radnom vremenu od 6 do 13 sati, ali po malo drugačijim pravilima. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, otvoren je samo glavni ulaz ribarnice. Unutar prostora ribarnice u jednom trenutku može se zateći maksimalno 5 kupaca uz obvezno izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva u zatvorenom i jednog metra na otvorenom dijelu ribarnice.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak, 02. travnja do 10 sati potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga iz Splita 8 osoba, Solina 4 osobe, Trogira 1 osoba, Podstrana 1 osoba, Hrvace 1 osoba, Dugi Rat 1 osoba, Makarske 1 i Baške Vode 1. Sveukupno na području Splitsko-dalmatinske županije oboljelih je 148 osoba. Od zdravstvenih djelatnika je oboljelih 38, dok ih je samoizolaciji 144. U ovom trenutku je u bolnici 40 osoba, a na respiratoru 7 osoba, 3 iz Dubrovačke-neretvanske županije, 3 iz Šibensko-kninske županije i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije. Ukupno se u samoizolaciji nalazi 2033 osobe. U karanteni se nalazi 13 osoba, od čega 9 vojnika iz Knina. Svi su dobrog općeg zdravstvenog stanja, Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Na dan 1.4.2020. ukupno je 128 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije

Trogiranka Ivanka Stipčić Vukman jedna je od čuvarica naše kulturne baštine koja ne dopušta da stari trogirski običaji i dijalekt padnu u zaborav

Nakon odluke o posebnoj regulativi što se tiče otočnih linija, mještanima oba otoka Drvenika opskrba je, naročito lijekovima, dodatno otežana zbog reduciranog kretanja i prometovanja. Stoga je trogirski gradonačelnik Ante Bilić, u pratnji zamjenika Viktora Novaka, obišao Drvenike kako bi izvidio tamošnje stanje s obzirom na situaciju s pandemijom te da ih informira o novom voznom redu trajektne linije 606 Drvenik Veli – Drvenik Mali – Trogir.

Stranica 1 od 8
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala