Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Srijeda, 29 Siječanj 2020 08:37

Tko je novi ministar? Biografija Vilija Beroša

Predloženi kandidat za novog ministra zdravstva Vili Beroš u Ministarstvu zdravstva radi od 24. siječnja 2018. na mjestu pomoćnika ministra zdravstva. Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Beroš je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirao je 1989. s prosječnom ocjenom 4,83. Oženjen je i otac je dvoje djece.

Beroš se još kao student bavio znanstveno-istraživačkim radom i objavio nekoliko radova. Pripravnički staž odradio je u KBC-u Sestre milosrdnice, a stručni ispit položio je 1990. u Zavodu za zaštitu zdravlja Grada Zagreba.

Tijekom pripravničkog staža volontirao je u Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice, u kojoj je imenovan znanstvenim pripravnikom 1990.  te na tim radnim zadacima radi do studenoga 1992. Iste godine dobio je specijalizaciju na toj klinici koju je završio 1998.

Od tada je ondje radio kao specijalist neurokirurg. Poslijediplomski doktorski studij upisao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja molekularne biologije. Na istom fakultetu 2006. obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom Promjene tumor supresorskog gena APC u tumorima središnjeg živčanog sustava i stekao akademsku titulu doktora prirodnih znanosti, a 2012. postao je docent u znanstvenom području biomedicinskih znanosti. Zatim je postao izvanredni profesor u znanstvenom području biomedicinskih znanosti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Odlukom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi 2011. stekao je naziv primarijus.

Član je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog vertebrološkog društva, Hrvatskog društva za neurovaskularne poremećaje, Europskog neurokirurškog društva i Svjetskog neurokirurškog društva te Hrvatskog društva sudskih vještaka. Stalni je sudski vještak iz područja medicine - neurokirurgije.

Suradnik je u nastavi na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Imovinska kartica

U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra zdravstva navodi da mu supruga radi u dječjem vrtiću, ima neto plaću od 6184 kune te da zajedno imaju dva kredita - jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine - od 140 kvadrata u Rudešu i od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga posjeduje Audi A3 iz 2011., a on Jeep iz 2008. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. Naveo je i da posjeduje sat Breitling u vrijednosti od 35.000 kuna.

S obitelji ima i štednju od 25.000 eura.

Izvor: HRT

 

Srijeda, 29 Siječanj 2020 08:12

VIDEO Započela sanacija deponija

Započeli su radovi na prvoj fazi sanacije trogirskog deponija „Vučje brdo“. Kroz šest mjeseci radovi bi trebali biti dovršeni, a odlagalište sanirano i sa svim dozvolama. Potom bi započela druga tehnološka cjelina za koju je procijenjeno trajanje također oko šest mjeseci. Ukupna vrijednost sanacije deponija je oko 12 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 60 posto sredstava. 

U 2020. godini Općina Okrug će raditi na očuvanju baštine našeg malog mista. Jedan od prvih poteza je „prislagivanje okruškog škafetina“  koji postoji na Facebooku  i „oživljavanje“ virtualnog albuma koji tamo postoji.

Utorak, 28 Siječanj 2020 13:38

Započela vladavina trogirskih maškara

Trogirska karnevalska udruga „RAŠPIN JUTE", Grad Trogir, Turistička zajednica  i ljudi dobre volje su organizatori karnevalskih događanja u Gradu Trogiru.

U 2019. godini također su instalirane i nove pristupne točke e-Trogir na lokacijama Osnovne škole „Radovan“, prostora srednjih škola, Velog Drvenika, Malog Drvenika, Arbanije, Žedno i Parka Fortin

Utorak, 28 Siječanj 2020 08:47

VIDEO Rozga objavila „Sveto pismo“

Na svom YouTube kanalu Jelena Rozga je predstavila novu pjesmu i spot pod nazivom „Sveto pismo“. Autori pjesme su Vjekoslava i Tonči Huljić. Spot za ovu pjesmu snimljen je u Dubrovniku, a redateljsku palicu preuzeo je Dario Radusin. Pjesma nosi poruku i obraća se i ženama i muškarcima, postavljajući pitanje je li ljubav zaista dovoljna?

HomeŽUPANIJATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala