Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 09:55

Održana Noć muzeja u Trogiru

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja, koja je u Hrvatskoj zaživjela prije točno 15 godina, održala se u petak i u trogirskom muzeju. 

Grad Trogir se manifestaciji pridružio prije deset godina  i od tada su, svaki zadnji petak u siječnju, vrata muzeja otvorena za sve posjetitelje. 

Osim Muzeja grada Trogira posjetitelji, njih 339,  po prvi put su, u okviru Noći muzeja, imali priliku razgledati Muzej sakralne umjetnosti i katedralu sv. Lovre. 

U stručnoj šetnji palačom Garagnin - Fanfogna od kustosica su saznali koje sve priče o Gradu pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. 

S obzirom na glavnu temu "velike obljetnice hrvatskih muzeja", a s ciljem aktualizacije tema poput "muzeji kao mjesto susreta" i "odnos muzeja i lokalne zajednice", u Galeriji Cate Dujšin Ribar  održao se prigodan program povezan s velikom 195. obljetnicom Narodne glazbe Trogir tijekom kojeg su se glazbari prisjetili svojih početaka i lijepih trenutaka provedenih u NGT. 

Potom je održan i zabavni program u  okviru kojeg se igrala tombola,  sudjelovali su svi posjetitelji, a Lana i Ana dobitnice su  glavne nagrade. 

Fotogalerija na linku: facebook Muzej grada Trogira

 

Stižu komplimenti sa svih strana

U prijateljskom susretu koji se odigrao u subotu, 01. veljače na trogirskoj Batariji seniori Trogira i druga juniorska momčad Hajduka odigrali su 1:1 (1:0).

Petak, 31 Siječanj 2020 10:51

Novo dječje igralište u Mastrinci

Dovršeno je uređenje novog dječjeg igrališta u Mastrinci. Na igralištu dominira konstrukcija broda koja je poligon za dječju igru i rekreaciju, a pri tom se adekvatno uklapa u okoliš s obzirom da se igralište nalazi uz more.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom. Sumnjiči se kako je sredinom mjeseca u Splitu i u Trogiru iz četiri prodavaonice otuđio ukupno 18 parfema ukupne vrijednosti od gotovo 14 tisuća kuna. Protiv spomenutoga je podnijeto posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave.

Prva redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 30. siječnja u prostorijama DDK Trogir na Batariji.

HomeŽUPANIJATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala