Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradonačelnik Ante Bilić uputio je čestitku sugrađanima povodom Dana antifašističke borbe: 

Za godinu i pol dana stanovnici Sevida u Općini Marina trebali bi dobiti pitku vodu. Naime, danas su počeli radovi na izgradnji objekata vodoopskrbe za Sevid vrijedni 10,24 milijuna kuna, a nakon njihove realizacije stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika i stvoriti bolji uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva. 

- Ovo je veliki značaj za Općinu Marina, naselje Sevid, ali i za nastavak daljnje izgradnje vodoopskrbne mreže do Drvenika Malog i Drvenika Velog. Očekujemo da bi ovo gradilište trebalo biti završeno za godinu i pol dana. Vrijednost ovog projekta je velikim dijelom sufinancirana iz EU fondova sa 6,7 milijuna kuna. - rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta i dodao kako očekuju da će uskoro otvoriti niz drugih gradilišta. Projekt  aglomeracije se odnosi na područje Trogira, Kaštela, Solina i Splita i time rješavamo odvodnju i vodovodnu mrežu, odnosno pročišćavanje, što je jedan od glavnih uvjeta prema EU. Projekt izgradnje objekata vodoopskrbe Sevid obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika, odnosno dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid- zaključio je Šuta.

- Ovo je  dokaz da je rad lokalne uprave urodio plodom i predstavlja veliki značaj za našu općinu.  Ovo smo  čekali godinama. Ne samo početak radova nego i nastavak pripreme za spoj iz pravca Supljaka, rekao je Ante Mamut, načelnik Općine Marine i podsjetio kako su  prošle godine usred sezone ostali bez pitke vode.

– Županija u ovom djelu nije imala potrebe sufinancirati projekt, ali značajnija sredstva ćemo izdvojiti za drugi dio projekta kada se bude rješavao zagorski dio Marine, Mitlo, Blizna Gornja i Blizna Donja, rekao je dožupan Ante Šošić uputivši čestitke Vodovodu i Općini Marina uz napomenu kako su  Grad Trogir i splitski Vodovod  s 300.000 kuna sufinancirali projektnu dokumentaciju za Drvenike, kako se rješavaju problemi na zapadnom dijelu općine, a izdvojit će se i značajnija sredstva za pomorska dobra u Marini.

Trogirani će u nedjelju 24. lipnja proslaviti blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja.

Klub Central bit će posljednja warm-up stanica pred veliki poljudski spektakl koji nas očekuje za samo dva tjedna! Nakon Zagreba i Dubrovnika ekskluzivni party Countdown To ULTRA powered by Heineken stiže i u Split, u petak 22. lipnja, a za nezaboravnu glazbenu noć pobrinut će se nekoliko vrsnih imena – Vanillaz, Joe 2 Shine, Jerome i Lorenzo!  Klub otvara svoja vrata otvoriti u 23 sata, a karte će se moći kupiti na blagajni Centrala. 

U noći sa 26. na 27. lipnja na području Trogira provodit će se mjere adulticidne dezinsekcije tj. suzbijanja letećih insekata.

U okviru projekta "Trogirska kamena enciklopedija - zidinegrada, čuvari baštine i zalog budućnosti", u tvrđavi Kamerlengo započela su arheološka istraživanja koja će omogućiti valorizaciju i što bolju prezentaciju ove gotovo 600-godišnjakinje.

Stranica 1 od 545
HomeZABAVATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala