Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svake godine u mjesecu svibnju djelatnici Osnovne škole „Slatine“ organiziraju humanitarnu akciju za Marijine obroke. Promocija je to zdravog načina življenja, humanog djelovanja, obiteljskog druženja, ali i učeničkog poduzetništva. Misija projekta jest prikupljanje donacija za Marijine obroke - humanitarna organizacija koja toplim obrokom svakodnevno hrani preko milijun djece diljem svijeta na njihovom mjestu školovanja. 

Ideja o njihovoj podršci ovoj hvalevrijednoj organizaciji nastala je na satu vjeronauka u rujnu prošle pedagoške godine. Učenici tadašnjeg osmog razreda ideju su podijelili s vjeroučiteljicom i voditeljicom projekta, Slavenkom Barada. Od tada do danas se razvija humanitarna priča pod nazivom „Pjat pun jubavi i zdravja.“ Uz vrijedan rad vjeroučiteljice te pomoć i podršku ravnateljice Željke Ninčević, projekt je zaživio i održava se drugu godinu zaredom.

Ove godine predivnim plakatom opet je svih razveselila učiteljica matematike i fizike Ana Vukadinović, a pedagoginja Nataša Trebotić i dalje je zadužena za medijsku promociju projekta.

Svi djelatnici, roditelji i učenici na svoj način doprinose realizaciji ovogodišnje akcije, koja će se održati 5. svibnja.  

Program 5. svibnja 2018.:

8.00 – Sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM

8.30 – projekcija dokumentarnog filma Dijete31 u crkvi

9.30– prijava za sudjelovanje uz prikupljanje donacija ispred župne crkve

9.30 – „Marijine igre“ (mjesno igralište na Portu): graničari, potezanje konopa, skakanje u vrećama, utrka s jajima, utrka sa tri noge po ekipama: učenici, učitelji, roditelji, gosti

11.30 – Kviz znanja

12.00 – Proglašenje pobjednika i dodjela diploma

- Svi ste dobrodošli! Podržite i vi Marijine obroke, učeničko poduzetništvo i vrijedan rad naših djelatnika! Provedite divan dan u prirodi, družite se s obitelji i prijateljima, poručuju organizatori. 

Podsjećamo, sva prikupljena sredstva bit će uplaćena na račun međunarodne humanitarne  organizacije Marijini obroci.

 

Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 10:16

Započela 7. FESeTemana trogirskoga libra

Ovogodišnja, 7. FESeTemana trogirskoga libra - tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama – otvorena je  u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 23. travnja, a traje do subote, 28. travnja.

FESeTemana trogirskoga libra - manifestacija u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastala u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić - Strojan, ove će godine posjetiteljima ponuditi rekordan broj naslova trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskom tematikom.U radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9:00 do 12:00 te od 17:00 do 20:00 sati, subotom od 9:00 - 12:00, svakako svratite u atrij Muzeja grada Trogira, prolistajte knjige, pogledajte što se nudi i pronađite nešto za sebe - od poezije i beletristike preko znanstvenih studija i časopisa iz područja glazbe, filozofije, zaštite spomenika i povijesti do slikovnica za djecu.

Osim prodajne izložbe knjiga u atriju Muzeja grada Trogira, program u okviru FESeTemane odvijat će se i u Galeriji Cate Dujšin Ribar. 

U četvrtak, 26. travnja u 19:30 sati književnik Edi Matić predstavit će knjigu Bobe Đuderije Marčelina: Nisam vam sve rekla, u izdanju Naklade Val. S obzirom na pozitivne reakcije koje je autorica izazvala čitanjem samo nekoliko ulomaka iz knjige prije nešto više od mjesec dana, Trogirke i Trogirani željno iščekuju ovo predstavljanje...

Dan nakon, u petak, 27. travnja 2018. u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje knjige Lovre Katić: Odnosi Trogira prema susjedima, objavljene prije nekoliko mjeseci u izdanju Književnog kruga Split. Riječ je o knjizi - do nedavno zagubljenoj, ali ipak pronađenoj i objavljenoj! - podijeljenoj u 17 poglavlja: Odnosi Trogira prema susjedima, Borbe sa susjedima, Rat sa Splitom, Treći rat sa Splićanima, Borbe sa Šibenikom, Bribirski knezovi, Ludovik Veliki, Previranje u Hrvatskoj, Doba nesigurnosti, Mletačka najezda, Turci, Čiovo, Kaštela, Vlasi, Mletačka izvješća o Trogiru, Trogirska sela i Posljednje vrijeme. Svi zaljubljenici u trogirsku povijest zasigurno će iz ove knjige saznati niz novih informacija - počevši od antike do početka 19. stoljeća. Knjigu će predstaviti urednik dr. sc. Marko Trogrlić te dr. sc. Tonija Andrić, dr. sc. Ivan Basić i dr. sc. Radoslav Bužančić.

 Foto: ZK

Nedjelja, 22 Travanj 2018 17:16

FOTO: Rukometaši Trogira ušli u prvu ligu

MRK TROGIR - RK KORČULA 37 : 25

Na Seniorskom državnom prvenstvu koje se u subotu održalo u Rijeci na 50 metarskom bazenu Kantrida, Antonija Buličić postala je apsolutna prvakinja Hrvatske na 5 km s rezultatom 1.03.41.

 

Rukometašice ŽRK Trogir 58 odigrale su zadnju utakmicu u svojoj prvoj sezoni u 2.HRL s Metkovićem te teško, ali zasluženo pobijedile 24:22 (10:13). 

Muzej grada Trogira organizira besplatno stručno vodstvo stalnim postavom za turističke vodiče i privatne iznajmljivače koje će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u 12:00 sati.

Stranica 1 od 526
HomeZABAVATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala