Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"U proteklom 24-satnom razdoblju u Republici Hrvatskoj imamo 47 novih covid-19 pozitivnih bolesnika, što znači da u ovom trenutku imamo 1126 pozitivnih bolesnika", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je učinjeno 9833 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 583.

"Nažalost, imamo četiri novopreminule osobe, sve četiri u KBC-u Osijek, a riječ je o osobama starije životne dobi i svi su bili kronični bolesnici. Dakle, ukupno u Hrvatskoj imamo 12 preminulih osoba", napomenuo je ministar.

Na respiratoru je i nadalje 39 osoba, a oporavljenih na današnji dan ima 119, što je 27 više u odnosu na jučer.

"Ono što vam želim reći je da je epidemiološki jasno da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ako ih poštujemo, možemo prebroditi ovu ugrozu", poručio je Beroš.

Izdano gotovo 400.000 propusnica

Božinović je rekao da je izdano 382.191 propusnica do danas u 11 sati. Odbijeno je nešto manje od 10.000 zahtjeva.

"Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je Božinović.

Capak je rekao da nije pala virulentnost, mogućnost prijelaza s osobe na osobu.

 

Cvijetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje – je kršćanski blagdan, slavi se nedjelju prije Uskrsa.

Zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom i ukidanja prijevoza putnika na svim redovnim linijama u javnom prijevozu, a zbog iskazane potrebe za prijevozom onih koji trebaju raditi, Promet d.o.o., od ponedjeljka 6. travnja uvodi posebne autobusne linije:

Potrebna nam je solidarnost i zajedništvo na svim razinama, a već danas moramo gledati kako sutra ponovno pokrenuti gospodarstvo i život u našem gradu

Iz Županijske uprave za ceste poručuju kako se zbog radova na KB raspletu i izgradnje nogostupa za sav promet zatvara dio županijske ceste br. 6132 (Ulica hrvatskih žrtava – od raskrižja sa ŽC 6133 (Vlaška ulica-kod Općine Seget) do spoja s hotelom Medena) u Segetu Donjem.

 

Gradska knjižnica Kaštela je u svoje poslovanje uvela novu uslugu - posudbu e-knjige te tako izišla u susret svim članovima koji zbog epidemije koronavirusa u knjižničnim odjelima do daljnjeg ne mogu posuditi knjigu u tiskanom obliku. Usluga posudbe e-knjige dostupna je putem mobilne aplikacije ZaKi Book koja je dostupna za besplatno preuzimanje preko online trgovina Google Play, Apple store i Microsoft store.

Stranica 1 od 408
HomeKULTURANove online premijere GKL-a Split Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala