Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Trogirski portal

Trogirski portal

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Adresa internetske stranice: http://www.zootemplate.com Pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U noći sa 26. na 27. lipnja na području Trogira provodit će se mjere adulticidne dezinsekcije tj. suzbijanja letećih insekata.

U okviru projekta "Trogirska kamena enciklopedija - zidinegrada, čuvari baštine i zalog budućnosti", u tvrđavi Kamerlengo započela su arheološka istraživanja koja će omogućiti valorizaciju i što bolju prezentaciju ove gotovo 600-godišnjakinje.

Nakon što je turski brod Haksa imao havariju kod otoka Jabuka (i jednu kod Drvenika), dotegljen je i  privezan uz Brodotrogirovu opremnu obalu gdje će u narednim danima biti saniran uzrok zbog kojeg je došlo do  prodora mora u strojarnicu.  

Brod je  u našu luku dotegljen uz pomoć dva  Brodospasova remorkera te u pratnji brodova  Pomorske policije i Lučke kapetanije uz svesrdnu pomoć vatrogasaca koji su za vrijeme tegljenja ispumpavali more iz  strojarnice,  održavajući ga  na površini. 

Nakon izvida naših stručnjaka pristupit će se sanaciji nastale štete i pripremanju broda  za daljnju plovidbu. 

Naime radi se o brodu dugom 86 m , širokom 14 m. Natovaren je magnezitom i u tankovima ima oko 70 t nafte i maziva. 

Više o dolasku i prihvatu broda u Brodotrogirovu luku možete pogledati u foto galeriji na linku: brodotrogir.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

Nakon što su vozači u hrvatskim gradovima prošlog petka desetominutnim zaustavljanjem prometa prosvjedovali zbog visoke cijene goriva, građanska inicijativa "Stop rastu cijena goriva!" za srijedu je najavila novu akciju, a ovoga puta vozače pozivaju da motore ugase na sat vremena.

Jedinstvena kombinacija vrhunskog glazbenog i turističkog iskustva, festival ULTRA Europe, ne prestaje privlačiti pozornost brojnih obožavatelja iz cijelog svijeta.

Stranica 1 od 544
HomeSPORTTrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala