Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ante Bilić preuzeo je gradonačelničku dužnost prije dva tjedna, a već se suočio s dva problema. Dug grada popeo se na 55 milijuna kuna, a problemi, među kojima je i Dobrić, puno se veći i ozbiljniji nego što je bivša HDZ-ova vlast prikazala, kaže Bilić.
Propao je prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Trogira koje u utorak nije izabralo predsjednika toga tijela što je bilo i očekivano s obzirom na raspored vijećničkih mandata koje su osvojile dvije najveće stranke.
Nakon provedenih lokalnih izbora u Okrugu na kojima su pobijedili dotadašnji načelnik Ivica Radić Bagi i njegova nezavisna lista, prošli je tjedan konstituirano i Općinsko vijeće za čijeg je predsjednika izabran Ante Miše. Potpredsjednička mjesta pripala su Ivici Radiću s načelnikove liste te SDP-ovcu Marinu Piveti za kojeg okruška oporba tvrdi da je dio vlasti, a ne opozicija koja također polaže pravo na potpredsjednika Općinskog vijeća iz svojih redova.
Izborni pobjednik Ante Bilić preuzeo je u petak gradonačelničku dužnost od svoga prethodnika Ante Stipčića koji je na čelu Trogira bio četiri godine.
HomePOLITIKA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala