Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Već tradicionalna „Večer matematike“ održala se u četvrtak u OŠ Petar Berislavić. Sudjelovali su učenici svih uzrasta matične škole te učenici 3.a i 3.b područne škole u Okrugu Gornjem.
Subota, 09 Prosinac 2017 12:25

FOTO: Započela Trogirska Adventura

U petak nam je službeno započela dugo očekivana Trogirska Adventura. Unatoč lošem vremenu Trg Ivana Pavla II bio je prepun , a mirisu kuhanoga vina, pečenih kobasica i fritula nije odolio nitko.
Nakon Brodotrogira i hotela Medene, Kermas energija Danka Konačara postala je vlasnik i istoimenog apartmanskog kompleksa u Segetu Donjem. Za 68,93 posto dionica Apartmana Medena čiji je većinski vlasnik bio Kapitalni fond, Končarova tvrtka, ujedno i jedini ponuditelj na ovotjednoj javnoj dražbi, izdvojila je 52,7 milijuna kuna. Apartmanski kompleks, koji se naslanja na susjedno hotelsko zdanje, ima 260 smještajnih jedinica, točnije 1024 postelje, a posluje na razini tri zvjezdice. Pozdravljamo najavljena ulaganja kao i činjenicu da se jedna višegodišnja problematična priča ipak privela kraju. Kao sindikat, koji ima svoje članove u obje Končareve tvtke, pozorno ćemo pratiti što će se dalje događati, prije svega kad je u pitanju 48 radnika zaposlenih u Apartmanima Medena, rekao je za Gradski radio Trogir i Trogirski portal predjednik Sindikata trgovine i usluga Hrvatske (STUH) Eduard Andrić.Kaže kako radnici ne bi trebali strahovati za posao jer je stanje na tržištu rada, posebno kad je riječ o turizmu, u debelom minusu. No nikad se ne zna. Najveći poslodavac na trogirskom području vlasnik je i hotela Medena, nekadašnje perjanice dalmatinskog turizma koji se počeo urušavati početkom devedesetih kad su turiste i svjetske jet-setere zamijenili progninici. Već tada je bio zainteresiran i za kupnju susjednih apartmana, no to…
„Vaš dar za pravu stvar“ naziv je sabirne akcije“ Tjedan solidarnosti“ Hrvatskog Crvenog križa koju provode sva Društva Crvenog križa diljem Republike Hrvatske za građane u potrebi.
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala