Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Polaznici osnovne glazbene škola Josipa Hatzea, dislociranog odjela Trogir održali su 18. prosinca prigodni Božićni koncert u prepunoj galeriji Cate Dujšin Ribar.
Dana 18. prosinca 2014. predstavnici Ogranka Matice hrvatske u Trogiru (Danka Radić, Aleksandra Bilić Petričević, Fani Celio Cega, Branko Stamać, Šimun Šubić), Radovan Slade-Šilović, dogradonačelnik i don Vinko Sanader, zajedno s gospođom Marijom Božić te članovima obitelji i prijateljima, okupili su se na gradskom groblju u Trogiru, kako bi obilježili 25. obljetnicu smrti dr. Ive Božića, prvoga presjednika Ogranka Matice hrvatske Trogir.
Četvrtak, 18 Prosinac 2014 07:36

Findusovo božićno putovanje u GK Trogir

Kako su priče o Findusu među najčitanijima na odjelu Gradske knjižnice Trogir, djelatnici te ustanove odlučili su ovih dana nagraditi malene kojima je on posebno drag.
Renato je bio kamen oslonac LUT-a koji se nesebično davao da bi sačuvao ovu malu likovnu zajednicu u svom gradu. Zalog koji je on ostavio iza sebe neka bude vodilja njegovom nasljedniku i dobar temelj na kojem će ova mala umjetnička zajednica izgraditi svoj identitet - riječi su to prve predsjednice LUT-a Sandre Radić Parač izrečene na 5. Salonu Likovne udruge Trogir koji je umjesto klasičnog otvorenja, zbog prerane smrti predsjednika Renata Sartorija imala komemorativni karakter.
HomeKULTURADječji susret splitskih i trogirskih čakavaca u „Jarpici riči“ Dunje Kalilić Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala