Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu "Silvije Bombardelli" (Split University Choir "Silvije Bombardelli") i Komorni zbor sveučilišta u Edinburghu (Edinburgh University Chamber Choir), održat će koncert 7. lipnja u 20 sati u gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Rezultat je to međusveučilišne i međunarodne koncertne suradnje. Na programu su djela J. S. Bacha, W. Byrda, O. Gibbonsa, E. Griega, K. Hamptona, K. Magdića, V. Sunka i mnogih drugih skladatelja. Komorni zbor Sveučilišta u Edinburghu najprepoznatljiviji je vokalni sastav Sveučilišta u Edinburghu. Ponosi se činjenicom da već dugi niz godina izvodi neka od najzahtjevnijih djela zborske glazbe i da time stvara novu generaciju izuzetnih pjevača. Ove je godine zbor surađivao s Kraljevskim škotskim nacionalnim orkestrom i Glazgovskim komornim zborom na adaptaciji poznatoga mjuzikla War Horse: Story in Concert. Također, na ovogodišnjemu repertoaru našla su se i neka od najpoznatijih sakralnih i duhovnih djela: Haydnova veličanstvena Harmoniemesse (u suradnji s Komornim orkestrom Sveučilišta u Edinburghu) i Missa Brevis mađarskoga virtuoza Zoltana Kodalyja. Zbor je i međunarodno priznat, pa je tako proteklih godina održao niz koncerata u Nizozemskoj, Norveškoj, Francuskoj, Mađarskoj i Njemačkoj. Dirigent zbora je Michael Bawtree. Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu “Silvije Bombardelli” osnovan je u ožujku 2016. Sačinjavaju ga studenti…
Večer cakavice „Sritan san u svojon skuli“ upriličena je 29. svibnja u Galeriji Cate Dujšin Ribar povodom obilježavanja 110. rođendana OŠ Petar Berislavić.
Dođete li u atrij Muzeja grada Trogira u četvrtak, 6. lipnja 2019. u 20:00 sati prisustvovat ćete otvaranju ekološki osviještene izložbe Recikliraj, ideje iz prošlosti / Recycle, ideas from the past nastale u suradnji Muzeja grada Trogira, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Instituta za arheologiju i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
U utorak, 4. lipnja 2019. u 19:30 u Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predavanje New Research on Ancient Trogir. A Joint Croatian-Austrian Mission koje će trogirskoj publici predstaviti rezultate arheoloških istraživanja povijesne jezgre Trogira iz veljače 2018. godine.
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala