Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

 U četvrtak, 6. lipnja u atriju Muzeja grada Trogira otvorena je izložba Recikliraj, ideje iz prošlost/Recycle, ideas from the past. Uz uvodnu riječ domaćina - ravnateljice Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega i kustosice Lujane Paraman, inicijatorice postavljanja ove izložbe u Trogiru, više o izložbi rekla je Jacqueline Balen iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja je uz Andreju Kudelić iz Instituta za arheologiju z Zagrebu i Inu Miloglav s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autorica ove zanimljive izložbe. Izložbu je, u povodu svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježavao 5. lipnja, otvorila dogradonačelnica Trogira Ruža Kovačević Bilić. Izložbu Recikliraj, ideje iz prošlosti/Recycle ideas from the past prati i elektronička publikacija (TU JE) u kojoj je devetanest autora obradilo temu recikliranja u prošlosti, primjerice Novo lice starih kovanica, Rimljaninu ništa nije smeće - pogotovo ne hrana, Recikliranje prostora kroz prošlost Dalmacije, ... kao i prigodna, besplatna brošura koju posjetitelji mogu dobiti posjete li izložbu koja će u atriju Muzeja grada Trogira biti otvorena do 29. lipnja u radnom vremenu od ponedjeljka do subote ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00. Tekst i foto: Maja Maljković Zelalija (Muzej grada Trogira)
Prof.dr. Ivo Babić održat će u Kaštelima 6. lipnja predavanje „Rasponi Jadrana - ekološka komponenta održivog razvoja“. Događaj organizira Muzej grada Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20 sati.
Festival mediteranskog filma Split, čije 12. izdanje počinje idućeg četvrtka (13. lipnja), i ove godine posebnu pozornost daje domaćem kratkom filmu. Programu "Ješke" nije pružen samo prime time termin uoči projekcija vrhunskih dugometražnih naslova, već se 15 filmova 'bori' za 12 tisuća kuna, najveću novčanu nagradu koju jedan hrvatski filmski festival dodjeljuje ovom filmskom žanru.
Druga regionalna smotra zborova „Canta Dalmatia“, održana u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u subotu, 1. lipnja 2019., okupila je sedam zborova iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.Pozivu organizatora ove dvodnevne manifestacije zborskog pjevanja odazvao se i trogirski zbor HPD Petar Berislavić. Na smotri su uz trogirski zbor, sudjelovali i zborovi iz Splita, Kaštela, Drniša i Makarske. Program smotre obuhvatio je i seminar za dirigente i voditelje zborova. Publici su se predstavili izvedbama različitih glazbenih žanrova, od tradicijskih i duhovnih pjesama do obrada domaćih i svjetskih evergreena. U suradnji s Hrvatskim saborom kulture te uz pokroviteljstvo Grada Kaštela i TZ Kaštela, organizator smotre „Canta Dalmatia“ je Hrvatsko pjevačko društvo „Bijaćka vila“. Foto: facebook HPD Petar Berislavić 
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala