Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Nikad gori rezultati državne mature i na ljetnome i na jesenskom roku ove godine, dugogodišnji demografski problemi, prevelik zalogaj koji si zadaju fakulteti kada su u pitanju upisne kvote – sve se to, čini se, odrazilo i na popunjavanje upisnih mjesta na fakultetima u novoj 2019./2020. akademskoj godini.
Uoči polutisućljetne obljetnice prvoga izdanja Marulićeve Judite
Nakon pola godine radova, novi izgled je dobio vrtić Cvrčak u Vrsinama, Općine Marina. Projekt vrijedan milijun i pol kuna uz Općinu Marina financiralo je i Ministarstvo, i to polovicom iznosa. „Ovo je veliki iskorak za djecu s područja Vrsina i Poljica, 18 djece će biti u ovom vrtiću. Prije su bili u prostoru koji nije bio adekvatan, a sad su i unutarnji prostor i okoliš po standardima i normama “, naglasio je prilikom otvaranja vrtića načelnik Ante Mamut. U odnosu na prošlu godinu na području Općine Marina upisano je čak 14 djece više. „To je putokaz da moramo svi zajedno raditi na poboljšanju uvjeta za našu djecu. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo jedno veliko igralište za djecu u Gustirni, preko 100 djece je upisano u školu MNK Marina, to je pokazatelj da djeci trebamo naći sadržaje i načine kako ih aktivirati. Imamo 17 naselja, a posebno je demografska slika dobra u Poljicima i Marini. Sada idemo na izgradnju novog vrtića i jaslica u Pozorcu, kamen temeljac je za nekih 15-ak dana“, dodao je načelnik. Gradnja vrtića trajala je pola godine. „Zahvalila bi roditeljima na strpljenju, bili su zbilja strpljivi jer je gradnja trajala pola godine, i cijelo to vrijeme…
Blagdan Uzvišenja svetog Križa, čije ime nosi župna crkva, svečano je proslavljen u župi sv. Karla Boromejskog u Okruku u subotu 14. rujna. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. sc. don Boris Vidović, a u koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika predvođenih župnikom don Miroslavom Rubićem.
HomeŽUPANIJAPriprava za blagdan Gospe od Ružarija u Segetu Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala