Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 10:40

KRONIČNA NESTAŠICA KRVI U SPLITU

U Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a u Splitu pri kraju su zalihe krvi, ima ih još za najviše dan i pol. Ova količina nije dovoljna za transfuzije koje se moraju napraviti u bolnici na Firulama. – Zalihe su smanjene zbog manjeg broja darivatelja. Izostale su neke terenske akcije, bio je loš odaziv darivatelja i ova količina koju sada imamo jednostavno nije dovoljna. Najviše nam trebaju A+ i 0+ krvne grupe, a nedostaje i RH- grupa – rekla je pročelnica Zavoda, dr. Jela Mratinović Mikulandra za Index. – Danas i sutra radit ćemo produljeno, od 7:30 do 18 sati kako bi svi koji to žele mogli doći i darovati krv. Situacija nije dobra ni u ostalim centrima, tako da si ne možemo međusobno pomagati, što inače radimo. Moramo lokalno reagirati – rekla je dr. Mratinović Mikulandra. Dodala je i kako u splitskom KBC-u zasad nije odgođena nijedna operacija, ali da će doći i do toga ako ne bude odaziva. Povećana potrošnja krvi – Jučer smo izdali preko sto doza krvi. Velikim dijelom, gotovo 20 posto, riječ je o turistima koji dođu na odmor pa im se nešto dogodi. Na ovim vrućinama krvarenja iz probavnog trakta svakodnevna su pojava. Zatim su tu…
U Slatinama će se u petak 18. kolovoza u 20 i 30 sati u šimatoriju župne crkve , održati 9. po redu Smotra klapa i pučkih pjevača. Posebnost smotre je da se izvodi po jedna svjetovna i jedna marijanska skladba.
Srijeda, 09 Kolovoz 2017 11:51

Svi ste pozvani na "Večer DVD-a Okruk"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Okruk poziva svih u petak , 11. kolovoza od 21 sat u Lučicu Toć na veliku feštu povodom „Večeri DVD-a“. U programu sudjeluje Bravo bend, a tu je i bogata ponuda jela i pića po promotivnim cijenama.
U Marini, malom turističkom raju smještenom desetak kilometara zapadno od Trogira, trenutačno se odmara 4600 gostiju, uglavnom Poljaka, Nijemaca i Čeha kojima je marinska rivijera prvi izbor za ljetovanje.
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala