Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Župna proslava blagdana Uzvišenja svetog Križa svečano je proslavljena u četvrtak, 14. rujna u prepunoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Okrugu Gornjem, prvoj crkvi na otoku Čiovu izgrađenoj prije jedanaest godina. Svečano bogoslužje na sam blagdan predvodio je dr. don Ante Mateljan uz koncelebraciju župnika don Ivana Babića i trogirskog dekana don Vinka Sanadera te ostalih svećenika, a uz pratnju dva župna zbora kojim je ravnala Manuela Bareta-Buličić i zbora djece i mladih kojim je ravnala maestrica Ivana Milun-Pućo.
Sveučilište u Splitu proglašeno najboljim u regiji, prestigli i Zagreb: grad pod Marjanom postaje hit i izvan Hrvatske, uskoro će imati čak tri tisuće stranih studenata!
Iako smo u trećem kolovoškom tjednu, u Okrugu se trenutačno odmara oko 8000 gostiju među kojima su najbrojniji Poljaci, Nijemci, Mađari i Česi, doznajemo od direktora okruškog ureda Turističke zajednice Domagoja Miše.
Splitsko-dalmatinska županija ruši sve turističke rekorde što potvrđuje i statistika koja kaže da smo od početka godine do danas ostvarili 12, 5 milijuna noćenja ili čak milijun i pol više nego lani.
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala