Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Kao i prije 23 godine, kad je ispraćen na posljednji počinak, i danas se na groblju Gospe od Anđela u Pozorcu, u općini Marina, okupilo mnogo ljudi koji su u znak sjećanja došli odati počast legendarnom general bojniku Andriji Matijašu Pauku, pripadniku 4. gardijske brigade, koji je 9. listopada 1995. godine poginuo u borbama na prilazima Mrkonjić Gradu za vrijeme operacije "Južni potez". Karizmatični "oklopnjak" bio je profesionalni vojnik, stručnjak za tenkove i oklopnu borbu. Bio je poštenjačina, volio je vojsku, a prema svojim suborcima odnosio se kao prema svojoj djeci. Bio je prava vojničina mekog srca, iako se osjećajima nije baš "rasipao". Posebno je bio poznat po rečenici koju bi uvijek govorio prije svake akcije: "Kad krenemo, gorjet će nebo i zemlja." To su nam posvjedočili njegovi suborci, a i oni koji su bili s njim do posljednjeg trenutka. Tu generalovu rečenicu citirali su svi oni koji su se obratili skupu na komemoraciji održanoj u dvorani u sklopu općinske uprave koja nosi ime tog junaka Domovinskog rata, po kojemu je i 4. brigada dobila ime "Pauci". Komemoraciji je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na njegovu grobu u Pozorcu, nad kojim su se nadvila tri velika čempresa kao da…
Čak 88 tročlanih posada u ponedjeljak poslijepodne isplovilo je u Kaštelanski zaljev, kako bi vidjeli tko je među njima najbolji lignjolovac na ovogodišnjem, tradicionalnom lignjolovu u organizaciji PŠK Srdela.
Deveta redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je 27. rujna u Marini.
Prvi put od osnutka DVD-a Slatine organiziran je dan otvorenih vrata društva na kojem je prezentirana vatrogasna oprema i tehnika te je održana vježba spašavanja sa zvonika mjesne crkve i na kraju natjecanje djece iz Osnovne škole Slatine.
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala