Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 06:32

ANTE BILIĆ NOVI JE GRADONAČELNIK TROGIRA

U drugom krugu izbora za trogirskog gradonačelnika pobjedu je odnio kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-HL Ante Bilić sa 49,06% osvojenih glasova , dok je njegov protukandidat hdz-ov Ivica Baturina dobio 47,2 %. Bilićevi zamjenici su Ruža Kovačević Bilić, prof. filozofije i sociologije iz Žednog i Viktor Novak iz Trogira, diplomirani ekonomist.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u petak poslijepodne Trogir kako bi još jednom, dva dana uoči velikog izbornog finala, dao potporu Ivici Baturinu koji će se u drugom krugu sučeliti sa SDP- ovim kandidatom Antom Bilićem. Premijer je, u društvu ministara Davora Ive Stiera, Damira Krstičevića​ i Gorana Matića, prošetao gradskim ulicama i rivom, pozdravio se i fotografirao s građanima, popio kavu u obližnjem kafiću nakon čega je otišao u Split koji će, kao i Trogir, dobiti gradonačelnika u drugom krugu.
Uoči drugog kruga izbora, koji će se održati sljedeće nedjelje, HDZ-ov kandidat za splitsko- dalmatinskog župana Blaženko Boban posjetio je Trogir koji će u velikom finalu 4. lipnja birati novog župana, ali i odlučivati o svome gradonačelniku.
Prema zadnjem prebrojavanju listića u gradskom vrijeću Trogira pobjedu nosi HDZ sa 8 vijećnika, slijede SDP 7, HKS 1 i Kandidacijska lista grupe birača Ante Piteša 1 vijećnika. U drugom krugu za mjesto čelnog čovjeka Trogira boriti će se profesor Ivica Baturina (HDZ) i Ante Bilić (SDP).Sve podatke pogledajte na sljedećem linku: http://www.izbori.hr/231lok/rezult/1/nrezultati.html
HomePOLITIKA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala