Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Zbog teškog zdravstvenog stanja splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare vođenje Grada Splita preuzet će njegova zamjenica Jelena Hrgović. Tijekom dana Opara bi trebao potpisati punomoć Hrgović za vođenje grada. Ako to ne napravi, svejedno će ona biti ta koja će ga naslijediti na čelnoj funkciji Grada Splita jer je na listi HDZ-a za lokalne izbore bila plasirana ispred drugog zamjenika Nina Vele.
Bivši ministar unutarnjih poslova Republike Makedonije doc.dr.sc. Oliver Andonov je u petak posjetio Trogir u društvu prodekanice doc.dr.sc. Jane Ilieve sa Sveučilišta u Skopju.
Predsjedništvo Hrvatske konzervativne stranke donijelo je, na svojoj 7. sjednici Predsjedništva održanoj dana 15. prosinca 2017., odluku o suspenziji gospodina Stipe Novaka vijećnika HKS-a u Gradskom vijeću grada Trogira kao i odluku raspuštanju Gradske organizacije HKS-a Grada Trogira.
Prijedlog proračuna Grada Trogira za 2018. godinu prihvaćen je danas jednoglasno na 6. sjednici Gradskog vijeća.Glasalo se po sljedećim točkama dnevnog reda: 1.Prijedlog Proračuna Grada Trogira za 2018.g. i Projekcije Proračuna Grada Trogira za 2019.-2020.g., 2. Prijedlog Plana razvojnih programa investicija,kapitalnih pomoći i donacija Grada Trogira za razdoblje 2018.-2020.g., 3. Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Trogira za 2018.g., 4. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o preuzimanju potraživanja koja tvrtka Croatia tehnički pregledi d.o.o. Zagreb ima prema društvu Dobrić d.o.o., 5. Prijedlog Odluke o produljenju važenja „Revizije Programa ukupnog razvoja Grada Trogira", 6. Prijedlog Zaključka o odobravanju Programa rada Savjeta mladih Grada Trogira s financijskim planom za 2018.g., 7. Analiza stanja sustava civilne zaštite Grada Trogira za 2017.godinu i Plan razvoja sustava civilne zaštite Grada Trogira za 2018. Za sve točke dnevnog reda, njih 7, ruku je podiglo svih devet prisutnih vijećnika. Naime, nakon aktualnog sata vijećnici koalicije HDZ-a i HSP-a napustili su sjednicu nakon što im predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša, pozivajući se na poslovnik, nije uvažio prijedlog za minutu šutnje za generala Slobodana Praljka, odnosno nakon što nije uvažio prijedlog da se odluka za minutu šutnje donese glasanjem. Planirani proračun Grada Trogira za 2018. godinu…
HomePOLITIKA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala