Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Splitsko-dalmatinska županija odobrila je Gradu Trogiru sufinanciranje bespovratnim sredstvima od 100.000 kuna za uređenje, izgradnju i održavanje pomorskog dobra u 2017. godini.
„Drago nam je da smo uspjeli nabaviti još jednog konja i tako pomoći radu udruge TOMS koja iznimno doprinosi kvaliteti života djece s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom“, kazao je predsjednik trogirske HVIDR-e Ivica Baturina, naglasivši pri tome kako imaju za cilj pomagati ljudima oko sebe, a u ovom slučaju to su osobe s posebnim potrebama, ne samo s područja Trogira, Segeta, Marine i Okruga, nego i šire.
Za razliku od prvog projekta, čija je izgradnja zapela na čeličnim konstrukcijama i stečaju građevinske tvrtke "Viadukt" koja je izvodila radove, pa se već osam mjeseci traga za novim izvođačem i neizvjesno je hoće li biti u funkciji do idućeg ljeta, za drugi je sigurno da će dogodine, početkom svibnja, prvi trajekti sa Solina zaploviti prema spomenutim otocima.Prema riječima gradonačelnika Ante Bilića, radovi na izgradnji pristupne ceste do pristaništa počinju za petnaestak dana.Podsjetimo, ona je bila razlog zbog kojega nova trajektna luka koja je izgrađena u ožujku ove godine i u koju je Lučka uprava, kao nositelj investicije, uložila oko 20 milijuna kuna, nije početkom ovoga ljeta stavljena u funkciju. Grad Trogir, čija je obveza bila otkup zemljišta, nije u tome uspijevao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.– Konačno je sve riješeno. Možemo krenuti u izgradnju pristupne ceste do novog pristaništa. Gradskoj upravi pristigle su četiri ponude. Do kraja ovoga tjedna odabrat ćemo najpovoljnijeg izvođača te se kreće s radovima – kazao je gradonačelnik Bilić.Dodao je kako svi radovi moraju biti završeni do 1. svibnja iduće godine te da se radi o investiciji vrijednoj 3,7 milijuna kuna, koje će u iznosu od dvije trećine osigurati Splitsko-dalmatinska županije, a jednu trećinu Hrvatske vode.…
Povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Savjet DDK Trogir, DDK Brodotrogir i Gradsko društvo Crvenog križa Trogir organizirali su 20. listopada u Gradskoj vijećnici godišnju svečanu sjednicu na kojoj su podijelili priznanja višestrukim darivateljima.
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala