Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Među nagrađenima bili su i policijski službenici Policijske postaje Trogir: Pavica Dukan, Katarina Roso, Marija Raič i Matko Đogaš predvođeni načelnikom postaje Markom Doljaninom.
I dok svjetski čelnici raspravljaju na zasjedanju u New Yorku o sve ubrzanijim klimatskim promjenama, a znanstvenici u izvješću pod naslovom "Ujedinjeni u znanosti" naglašavaju hitnu potrebu za korjenitom transformacijom društva i gospodarstva, u Hrvatskoj i okolici suočavamo se s još jednom promjenom vremena. Ona nije izravno povezana s globalnim zatopljenjem jer je sličnih promjena bilo i davno prije, ali se svojim intenzitetom djelomično uklapa u poznate scenarije posljedica klimatskih promjena. U mnogim će mjestima pasti više kiše nego ukupno posljednjih i više od mjesec dana, a ponegdje su moguće i za rujan rekordne 24-satne količine oborine. Srećom za mnoge - tijekom utorka će se stanje smirivati, uz barem djelomično razvedravanje, ali i to samo kratkotrajno jer već u drugom dijelu srijede ponovno dolaze kišonosni oblaci, na Jadranu uz jačanje juga. Promjenljivo će se vrijeme nastaviti i poslije srijede, najprije uz razvedravanje, pa vjerojatno novo naoblačenje s mjestimičnom kišom za vikend i početkom novoga tjedna. Uz jesen se u našim krajevima najčešće vežu pojmovi poput berbe grožđa i bogatog šarenila na tržnicama, a što se vremenskih prilika tiče, svi se vesele "babljem ljetu". Jesu li naši sugrađani i gosti u gradu jedva dočekali dolazak jeseni, saznala je u anketi novinarka…
Dana 26. rujna 2019. (četvrtak), Gradsko društvo Crvenog križa Trogir sa Savjetom dobrovoljnih darivatelja krvi Trogir i u suradnji sa Transfuzijom kliničkog bolničkog centra Split organiziraju humanitarnu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati od 8 do 12 sati u Marini, u prostorijama tamošnje Kino dvorane „Andrija Matijaš Pauk“.
Na području Seget Vranjice kod Trogira u nedjelju se izgubio 95-godišnji muškarac.
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala