Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

167m dug pramčani dio, nosivosti 44,000 metričkih tona, gorostas koji je, dok je bio na navozu, dominirao cijelim Trogirom, sada je ukrcan na brod za prijevoz velikih i teških tereta i krenuo je na osamnaestodnevnu turneju.
U noći s 25. na 26. srpnja na području Trogira provodit će se mjere adulticidne dezinsekcije tj. suzbijanja letećih insekata. Kako bi se mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih mještana, a upute su sljedeće: treba odstraniti svu stajaću vodu iz dvorišta; pčelari bi trebali držati pčele zatvorene u košnicama, za vrijeme zamagljivanja držati vrata i prozore zatvorene-posebno osobe s tegobama dišnih organa te se savjetuje pojačan oprez u prometu budući da se dezinsekcija vrši vozilom koje se kreće sporo uz rotacijska svjetla. Mjere adulticidne dezinsekcije će se provesti prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo, a preparat koji će se koristiti je Aqua K-Othrine.
Most dugačak 547 metara pušten je u promet 17. srpnja. Veliki je to događaj za Trogir i Čiovo jer napokon više nema velikih prometnih gužvi.
Misnim slavljima, procesijom Gospinim kipom i pučkom feštom u Trogiru je svečano obilježen blagdan Gospe Karmelske.
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala