Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Broj noćenja u prvih pet mjeseci ove godine povećan je za 25, a broj dolazaka za 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, podaci su to Turističke zajednice Grada Trogira.
U noći sa 26. na 27. lipnja na području Trogira provodit će se mjere adulticidne dezinsekcije tj. suzbijanja letećih insekata.
U okviru projekta "Trogirska kamena enciklopedija - zidinegrada, čuvari baštine i zalog budućnosti", u tvrđavi Kamerlengo započela su arheološka istraživanja koja će omogućiti valorizaciju i što bolju prezentaciju ove gotovo 600-godišnjakinje.
Nakon što je turski brod Haksa imao havariju kod otoka Jabuka (i jednu kod Drvenika), dotegljen je i privezan uz Brodotrogirovu opremnu obalu gdje će u narednim danima biti saniran uzrok zbog kojeg je došlo do prodora mora u strojarnicu. Brod je u našu luku dotegljen uz pomoć dva Brodospasova remorkera te u pratnji brodova Pomorske policije i Lučke kapetanije uz svesrdnu pomoć vatrogasaca koji su za vrijeme tegljenja ispumpavali more iz strojarnice, održavajući ga na površini. Nakon izvida naših stručnjaka pristupit će se sanaciji nastale štete i pripremanju broda za daljnju plovidbu. Naime radi se o brodu dugom 86 m , širokom 14 m. Natovaren je magnezitom i u tankovima ima oko 70 t nafte i maziva. Više o dolasku i prihvatu broda u Brodotrogirovu luku možete pogledati u foto galeriji na linku: brodotrogir.hr
Stranica 1 od 355
HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala