Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti
Ogranak Matice hrvatske u Trogiru, Župni ured sv. Lovre u Trogiru i Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Splitu održali su 26. rujna 2019. u Gradskoj vijećnici u Trogiru predstavljanje čakavskog pištulara I.-V. autora Siniše Vukovića, hrvatskog pjesnika, esejista, putopisca, dijalektologa, jezikoslovca, prevoditelja, književnog i glazbenog kritičara, skladatelja i dirigenta.
Izložba našeg sugrađanina Tomislava Šantića "Momenti mog Trogira" otvorit će se u srijedu, 2. listopada 2019. godine u atriju Muzeja grada Trogira u 19:30.
Kulturno umjetničko društvo "Kvadrilja" i u svojoj 50. godini djelovanja upisuje nove članove u plesnu skupinu i mandolinski orkestar. Upisi se održavaju svakog utorka i četvrtka, od 19:00 do 21:00h u prostorijama društva na adresi Obala kralja Zvonimira 15, Trogir. Dodatne informacije, ukoliko su potrebne, mogu se dobiti na facebook stranici KUD Kvadrilja, putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve mobitela 091 580 9580 (Ivan, ples), 095 907 2014 (Jakov, orkestar). „Pridružite nam se, postanite aktivni čuvari i njegovatelji naše Kvadrilje - nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske! Veselimo se našim novim plesačicama, plesačima, sviračicama i sviračima. Veselimo se vašem upisu! Dobro nam došli!“, poručili su iz KUD-a Kvadrilje.
U srijedu, 2. listopada 2019. u velikoj dvorani Župnog ureda sv. Lovre u Trogiru, Trg pape Ivana Pavla II. br. 6, s početkom u 18 sati, obilježiti će se ovogodišnji Dani europske baštine, izložbom „Biseri u moru svile i baršuna“ i prezentacijom višegodišnjega rada na zaštiti i očuvanju povijesnih tekstilnih predmeta Župe sv. Lovre.
Home Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala