Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 15 Travanj 2014 06:58

FESeTemana trogirskoga libra

FESeTemana trogirskoga libra manifestacija je u organizaciji Muzeja grada Trogira posvećena književnom stvaralaštvu i knjižnom blagu Trogira. FESeTemana, koju je osmislila Daniela Kontić – Strojan, festival je koji promovira trogirske autore, izdavače i izdanja trogirske tematike, a nakon prošlogodišnje pauze, ovu godinu se održava po treći put.Ova će se prodajna izložba knjiga trogirskih autora, izdavača i izdanja kojima je tema Trogir održavati od utorka, 22. travnja do srijede, 30. travnja ujutro od 9:00 do 12:00 te popodne od 17:00 do 20:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira.U okviru FESeTemane u trogirskom će se muzeju održati i manifestacija Noć knjige, promocija knjige Inženjeri u službi Mletačke Republike autorice Darke Bilić, romana A onda je Božo krenuo ispočetka autorice Marine Vujčić, radionica Di san ono sta/la?, ... a sve to kako bi se podigla svijest o važnosti knjige i čitanja u suvremenom društvu.Povod održavanju ove manifestacije su Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige (23. travnja). 22. TRAVNJA (utorak) – otvorenje FESeTemane trogirskoga libra – prodajne izložbe knjiga / atrij Muzeja grada Trogira / radno vrijeme: 09:00 do 12:00, 17:00 do 20:0023. TRAVNJA (srijeda) – FESeTemane trogirskoga libra / atrij Muzeja grada Trogira / radno vrijeme: 09:00 do 12:00, 18:00…
Srijeda, 09 Travanj 2014 09:12

Probudi se umij se u cviću...

 “Probudi se, umij se u cviću...” naziv je izložbe učenika OŠ Majstora Radovana koja je povodom nadolazećeg Uskrsa otvorena, u atriju Muzeja grada Trogira. Uz nazočnost brojnih roditelja, baka i djedova otvorili su je ravnateljica Muzeja dr.Fani Celio Cega, muzejska pedagoginja Goranka Tomaš i ravnatelj škole Vilko Stojan.
Noć knjige obilježava se 23. travnja te tim povodom Gradska knjižnica Trogir objavljuje natječaj za najzanimljiviju fotografiju na temu knjige i čitanja. Prijaviti se mogu osnovnoškolci i srednjoškolci.
Petak, 04 Travanj 2014 07:29

„Tražimo najstariju knjigu“

Gradska knjižnica Trogir objavljuje Natječaj „Tražimo najstariju knjigu“. Izabrane knjige će biti izložene, a donositelj najvrijednije i najstarije knjige bit će nagrađen. Stoga zavirite na svoje šufite i izvucite na svjetlo dana neku davno zaboravljenu pisanu riječ! Rok prijave je od 3. travnja do 22. travnja 2014. g.
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala