Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 28 Svibanj 2014 07:55

Carmina Burana u lipnju na gradskom trgu

Kraj svibnja u Trogiru znači početak turističke sezone što nam donosi brojna kulturna i zabavna događanja. Prva na rasporedu je već tradicionalna manifestacija „Vridne ruke obale, zagore i škoja“ koja će se održati od 30. svibnja do 01. lipnja, a u sklopu koje će i ovu godinu biti organizirano natjecanje za prestižnu titulu „Naj trogirskog rafiola“.
Dvojac iz splitskog studija HRT-a, scenarist Stipe Božić i redatelj Branko Dobrota, snimaju dokumentarni film „Svećenik-planinar“-polusatnu priču o don Draženu Baliću, strastvenom zaljubljeniku u uspone koji je pokrenuo gotovo zaboravljena hodočašća na vrhove dalmatinskih planina.
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 06:54

Baština na moderan način

Dana 17. i 18. svibnja održana je Europska noć i Međunarodni Dan muzeja. Europska noć muzeja obilježena je temom “BAŠTINA NA MODERAN NAČIN” a program je započeo prigodnim koncertom KUD-a “Kvadrilja” na gradskom trgu. Plesna sekcija KUD-a Kvadrilja u povodu Europske noći muzeja predstavila je, uz pratnju mandolinskog orkestra, stare trogirske plesove Šotić i Kvadrilju.
Svečano obilježavanje 500. obljetnice ustoličenja bana biskupa Petra Berislavića održalo se danas u Katedrali sv. Lovre i Gradskoj Loži.
HomeKULTURAIvana Rinčić Mamut Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala