Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

“Svakako da je ljepota poveznica svih ovih motiva, raznolikih no itekako bliskih u prenašanju života sredine“- kazao je likovni kritičar Stanko Špoljarić otvarajući izložbu dvojice autora Ante Kolendića i Miše Babića koja u Muzeju grada Trogira ostaje otvorena od 16. do 28. rujna.
Ponedjeljak, 15 Rujan 2014 10:32

"Trogir iz mog pera"

„Trogir iz mog pera“ naziv je knjige dr.Fedora Sentinelle koja će se predstaviti u srijedu 17. rujna u crkvi svetog Dominika s početkom u 19 sati.
U Trogiru su u utorak snimljene prve igrane scene HRT-ovog dokumentarnog serijala o životu Emanuela Vidovića, jednog od najslavnijih splitskih i najistaknutijih hrvatskih slikara 20. stoljeća.
Utorak, 09 Rujan 2014 10:51

Sjećanje na Catu Dujšin Ribar

“Kad sam vidjela da godine idu, da dolazim kraju, mislila sam kome ću svoju djecu dati na čuvanje. Najbolje mom rodnom gradu... A kad su otišle, imala sam osjećaj malog sprovoda. Ali uvijek pomislim da ih mogu posjetiti i to me tješi, jer svaku sliku koju radim ne radim samo cerebralno, nego srcem i dušom...”, izjavila je Cata Dujšin Ribar povodom doniranja svoje ostavštine Trogiru i Muzeju grada Trogira, koji je na prigodan način obilježio 20. godišnjicu Catine smrti.
HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala