Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

U povodu manifestacije Noć muzeja 2017. u Muzeju grada Trogira, u utorak i srijedu – 24. i 25. siječnja, održat će se prigodne radionice za djecu pod nazivom “MUDRA SOVA”.
Još smo jednu godinu predali povijesti na čuvanje, a u njoj ostavili pohranjenu 21 izložbu, 27 posebnih događanja i 26 pedagoških radionica (a koliko smo tek uspomena stvorili i pohranili u riznicu sjećanja!), poručuju iz Muzeja grada Trogira. "Di smo bili, šta smo radili 2016.?", što se događalo u Muzeju grada Trogira i što je posjetiteljima, prema statističkim podatcima, bilo najzanimljivije tijekom prošle godine možete vidjeti na slijedećem linku: MGT .
Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 19:09

Radionica SOVE, SOVICE u gostima u Okrugu Gornjem

Radionica SOVE, SOVICE pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš ovaj tjedan gostuje u Okrugu Gornjem.
U 81. godini života umro je Ivo Brešan, hrvatski književnik, dramatičar i scenarist. Iznenada i tiho, Brešan je umro u Zagrebu gdje se preselio nakon smrti supruge Jele Godlar Brešan, koja je preminula u rujnu prošle godine. Brešan je rođen u Vodicama 27. svibnja 1936. godine. U Šibeniku je pohađao osnovnu školu i gimnaziju, a studirao je slavistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao srednjoškolski profesor u šibenskoj gimnaziji, potom kao umjetnički voditelj Centra za kulturu i Međunarodnogh dječjeg festivala. Počeo je pisati još u gimnazijskim danima, a prvi veliki uspjeh doživljava 1971 djelom Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja. Ubrzo postaje jedan od najpopularnijih dramskih pisaca u bivšoj državi, a njegove drame prevedene su i igrane u mnogim europskim državama, osobito Poljskoj. Pisao je i filmske scenarije, dobitnik je mnogih nagrada za književnost. Od 90-ih uglavnom piše romane, a posljednjih godina zbirke pripovijedaka. Veliki gubitak za Šibenik i Hrvatsku Vijest o smrti književnika Ive Brešana zatekla je Šibenčane, prije svega njegove suradnike iz Hrvatskog narodnog kazališta. Svi koji su s njim radili i koji su ga poznavali reći će kako je njegov odlazak velik gubitak za Šibenik i Hrvatsku. Bio je, ističu, veliki književnik, ali…
HomeKULTURAPOLITIKA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala