Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Na Valentinovo - u četvrtak, 14. veljače u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira u 9:00 i 16:00 sati održat će se jako zanimljive radionice "Srce za tebe".
Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 07:36

Blagdan Gospe od 'mlika' - Gospe kraj mora

U župi Sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače 2019. blagdan Gospodinova prikazanja – Svijećnica u ranoromaničkoj crkvici Gospe kraj mora koja je starim Trogiranima poznatija pod imenom Gospa od mlika. Procesiju po kišovitom vremenu oko crkvenog predvorja i misno slavlje predvodio je župnik fra Matija Matošević, uz pratnju župnog zbora i nazočnost velikog broja Gospinih štovatelja iz cijelog grada usprkos velikoj južini i maloj kišici. Misi koja je predvođena na Prikazanje Isusovo u hramu, prethodila je molitva krunice i blagoslov svijeća te majki, posebno onih koje su dojilje, male djece, trudnica i onih koje imaju problema sa začećem.
Umjesto tradicionalnog, zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja 2019. godine održala se 1. veljače. Među brojnim muzejima i baštinskim ustanovama diljem Hrvatske, u ovoj manifestaciji sudjelovao je i Muzej grada Trogira devetu godinu zaredom.
Umjesto tradicionalnog, zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja 2019. godine održat će se 1. veljače! Među brojnim muzejima i baštinskim ustanovama diljem Hrvatske, u ovoj manifestaciji sudjeluje i Muzej grada Trogira s prigodnim programom.
HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala