Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Na početku smo još jednog Mjeseca hrvatske knjige i u Gradskoj knjižnici Trogir nas čeka mnoštvo susreta i događanja.
U petak, 12. listopada u 19:00 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba mozaika "Kockice ljubavi" autorice Marije Halbarth.
Jesen je pravo vrijeme za tematske, jesenske pedagoške radionice koje su održane u Muzeju grada Trogira pod naslovom "Maštostablo" i pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. "Stigla nam je jesen - godišnje doba puno boja, mirisa i okusa. Ravnodnevnica je odradila svoje, noći postaju duže, a dani kraći, pripremamo se za zimu, barem nekada jesmo - u ona vremena kada je svaka kuća spremala zimnicu i kada su ulice mirisale na svakom koraku... Grožđe se pobralo, vino se učinilo, sada čekamo masline... Svako godišnje doba nosi svoje radosti; jesen nosi boje i kolorizam jednom riječju toplinu. Ovo godišnje doba na prostorima srednje Dalmacije ipak, uglavnom ostaje zeleno. No, uvijek možemo maštati i sanjati o nekom narančastom, žutom, crvenom i smeđem stablu, onom jesenskom i veličanstvenom kojem priroda podari čitav spektar toplih tonova. Na jesenskim radionicama u Muzeju grada Trogira slikali smo stablo i poigrali se s toplim, ali i hladnim bojama, poručila je voditeljica radionica Goranka Tomaš.
U Galeriji Cate Dujšin Ribar već drugu godinu zaredom održan je Dan mađarske kulture u Trogiru. U sklopu te manifestacije otvorena je izložba fotografija o vinskoj regiji Tokaj, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske baštine i održan je koncert nagrađivanih etno glazbenika Viktórie Havay i ansambla Fakutya.
HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala