Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

 „Rasponi Jadrana“ naziv je predavanja kojeg će 26. rujna u Hrvatskom pomorskom muzeju Split s početkom u 19 sati održati prof. dr. Ivo Babić. „Konačno su veliki rasponi Jadrana, mora koje je sudbinski odredilo život narodima uz njegove obale. Prema tom moru ponašamo se kao da je beskonačno veliki deponij. Jadran je ugrožen prometom, posebno transportom opasnih tereta. Ukupna kumulativna površina naftnih mrlja zbog izlijevanja s brodova iznosi 1228 km 2, tj. tri je puta veća od površine otoka Cresa. Računa se da se danas u Jadranu iskrca preko 10 milijuna tona balasta. Toliko toga bi htjeli od Jadrana, da se izgradi svaka uvala,da se reduciraju zaštićene zone. Uz Jadran se vezuje turizam, ribarstvo, terminali s opasnim teretom, često funkcije koje se međusobno isključuju. Napravljena podjela na 14 tema, tj. na eko plaže, plaže za surfere, ronilačke, adrenalinske, romantične plaže, plaže za pse, plaže za obitelji s djecom, party plaže, plaže kulture, nudističke plaže, urbane promenadne plaže, plaže sa zabavnim sadržajima za mlade, plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima, te resort, odnosno hotelske plaže.Može li Jadran sve to izdržati?“ Ivo Babić
Međunarodni festival hrane, filma, glazbe Mediterana "Bokun festivala" održavat će se u Trogiru od 21. do 23. rujna.
Izložba keramike "Vedrina stvaranja" Ire Degmečić - Rakić i Sanje Šupljić - Knez održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira od ponedjeljka, 10. rujna do utorka, 18. rujna 2018. godine.
Mladi gitarist Željko Mandarić održao je 4. rujna u Glazbenoj školi Josipa Hatzea DO Trogir diplomski koncert kojim je oduševio okupljene Trogirane.
HomeKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala