Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Osamnaestogodišnju plivačicu Antoniu Buličić, koja konstantno niže uspjehe na plivačkim maratonima, u petak su primili gradonačelnik Ante Bilić i njegov zamjenik Viktor Novak.
Mediteranske igre održane 1979. godine ostat će poznate i po tome što je, osim Splita, u organizaciju bilo uključeno još osam dalmatinskih gradova: Trogir, Makarska, Sinj, Hvar, Šibenik, Zadar, Omiš i Supetar. Za same Igre u Splitu i ostalim gradovima domaćinima je bilo potrebno izgraditi kapitalne objekte koji u to vrijeme nisu postojali, ali i neke postojeće potpuno renovirati. Zahvaljujući MIS-u Trogir je dobio novu sportsku dvoranu. Naime, u organizaciju igara uloženo je 230 milijuna njemačkih maraka, a samo neke od građevina koje su tada izgrađene ili obnovljene su: - izgrađen je novi putnički terminal u zračnoj luci u Resniku, - izgrađeno je naselje bungalova uz hotel Medena u Trogiru. Izgrađeni su ili prošireni i obnovljeni svi važniji sportski objekti od Zadra do Makarske: - Trogir (izgrađena je nova polivalentna dvorana sa 860 mjesta, centralnim grijanjem, ozvučenjem, kao i svim uređajima za TV prijenose. Ukupna površina dvorane iznosi 2500 m2). - Prošlo je 40 godina od održavanja Mediteranskih igara u Splitu, ali se dio igara održavao i u Trogiru. Naše male ritmičarke na svoj način su obilježile tu obljetnicu. Naime, tijekom vikenda su se priključile obilježavanju u Splitu tako što su nastupile u SC Gripe i u svečanom defileu splitskom…
Odigrano je 1. kolo 2 ŽNL za seniore u kojem su nogometaši NK Trogira1912 u Sinju remizirali 1:1 protiv domaćina Tekstilca.
U subotu se u Rovinju održao plivački maraton "Sveta Eufemija 2019”, posljednji iz serije Cro Cup-a za 2019.godinu.
HomeSPORTNajmlađe trogirske odbojkašice prve u županiji Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala