Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 10 Siječanj 2019 10:34

Počinje svjetsko rukometno prvenstvo

Danas počinje Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Njemačkoj i Danskoj. Hrvatska se nalazi u Skupini B, zajedno s Islandom, Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom, a prve tri reprezentacije idu dalje, gdje se “Kauboji” križaju s Francuskom, Rusijom, Srbijom, Brazilom i Korejom.
Stara gradska jezgra koja vapi za redom, loša sportska infrastruktura i trogirska zima tijekom koje se do prošlog Adventa ništa nije događalo bili su glavni izazovi s kojima se susreo dogradonačelnik Viktor Novak, diplomirani ekonomist po struci. Na posljednjih godinu dana gleda pozitivno, zadovoljan je učinjenim, no ne krije da je u oba njegova resora, sportu i turizmu, još mnogo mjesta za napredak. Što biste izdvojili kao najvažnije realizirano u 2018.? - Najvažniji je svakako pravilnik o visini zakupnine i drugim uvjetima korištenja javne površine. Bilo je otpora, najviše zbog uklanjanja vrtuljaka te posebno zbog micanja 'A reklama' s ulica u sklopu odluke o komunalnom redu. Iako još ima pomalo negodovanja, ugostitelji i trgovci su prepoznali da je to korisno. Postavili smo pečate na pločnike da se jasno znaju gabariti bašte i da sve ulice u staroj gradskoj jezgri budu prohodne, pogotovo u odnosu na prijašnje godine. Uz poneke iznimke, pečati se poštuju. Uspjeli smo ukloniti štandove s rive koji su toliko degradirali njen izgled, a ostavili smo samo pristojan broj infopultova i mislim da je sad dojam koji turisti nose iz našeg grada puno bolji. Kako ocjenjujete turizam u Trogiru ove sezone i u kojem smjeru želite da ide…
Mlađe kadetkinje ŽOK TROGIRA sudjelovale su na međunarodnom „Božićnom turniru“ koji se u Zagrebu održavao od 22. -23. prosinca.
Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 08:57

TUŽNO BADNJE JUTRO: Preminuo Stanko Poklepović

Na Badnje jutro nas je dočekala tužna vijest.
HomeSPORT Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala