Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Prema najnovijim rezultatima analiza vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita, ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i imunodesuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta).
Diljem Hrvatske palit će se svijeće za poginule vukovarske branitelje i civile te žrtve Domovinskog rata
Velika količina kiše koja posljednjih nekoliko dana neprestano pada, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.
Srijeda, 13 Studeni 2019 09:00

Očekuje se mutnoća pitke vode

Poradi veće količine kiše koja pada u posljednjih nekoliko dana, došlo je do zamućenja na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje Splita, ali je zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja. Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira. “Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži”, kazao je tehnički direktor VIK Split Ivica Perić, dipl.ing.
HomeŽUPANIJAOprez! Lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala