Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018 11:46

Bratimljenje umirovljenika Hrvatske i Italije

 U Splitu je 28. lipnja potpisan sporazum o suradnji i bratimljenju SUH-a i SPI CGIL . Dokaz je to dvadesetogodišnjeg prijateljstva, a potpisali su ga predstavnici podružnica Trogir, Split i Zadar i Porto Sant'Elpidio, Ancona i Pesaro-Urbino.
Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske će se u petak, 29. lipnja u vremenu od 17 do 21 sat provoditi akcija u prometu „BRZINA + MTC/MOPED“ s ciljem nadzora brzine kretanja vozila te poštivanja prometnih propisa i smanjenja prometnih nesreća.
Za godinu i pol dana stanovnici Sevida u Općini Marina trebali bi dobiti pitku vodu. Naime, danas su počeli radovi na izgradnji objekata vodoopskrbe za Sevid vrijedni 10,24 milijuna kuna, a nakon njihove realizacije stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika i stvoriti bolji uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva. - Ovo je veliki značaj za Općinu Marina, naselje Sevid, ali i za nastavak daljnje izgradnje vodoopskrbne mreže do Drvenika Malog i Drvenika Velog. Očekujemo da bi ovo gradilište trebalo biti završeno za godinu i pol dana. Vrijednost ovog projekta je velikim dijelom sufinancirana iz EU fondova sa 6,7 milijuna kuna. - rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta i dodao kako očekuju da će uskoro otvoriti niz drugih gradilišta. Projekt aglomeracije se odnosi na područje Trogira, Kaštela, Solina i Splita i time rješavamo odvodnju i vodovodnu mrežu, odnosno pročišćavanje, što je jedan od glavnih uvjeta prema EU. Projekt izgradnje objekata vodoopskrbe Sevid obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika, odnosno dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid- zaključio je Šuta.…
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala