Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Za godinu i pol dana stanovnici Sevida u Općini Marina trebali bi dobiti pitku vodu. Naime, danas su počeli radovi na izgradnji objekata vodoopskrbe za Sevid vrijedni 10,24 milijuna kuna, a nakon njihove realizacije stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika i stvoriti bolji uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva. - Ovo je veliki značaj za Općinu Marina, naselje Sevid, ali i za nastavak daljnje izgradnje vodoopskrbne mreže do Drvenika Malog i Drvenika Velog. Očekujemo da bi ovo gradilište trebalo biti završeno za godinu i pol dana. Vrijednost ovog projekta je velikim dijelom sufinancirana iz EU fondova sa 6,7 milijuna kuna. - rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta i dodao kako očekuju da će uskoro otvoriti niz drugih gradilišta. Projekt aglomeracije se odnosi na područje Trogira, Kaštela, Solina i Splita i time rješavamo odvodnju i vodovodnu mrežu, odnosno pročišćavanje, što je jedan od glavnih uvjeta prema EU. Projekt izgradnje objekata vodoopskrbe Sevid obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika, odnosno dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid- zaključio je Šuta.…
Nakon što su vozači u hrvatskim gradovima prošlog petka desetominutnim zaustavljanjem prometa prosvjedovali zbog visoke cijene goriva, građanska inicijativa "Stop rastu cijena goriva!" za srijedu je najavila novu akciju, a ovoga puta vozače pozivaju da motore ugase na sat vremena.
Polaznici Glazbene škole Josipa Hatzea DO Trogir održali su 15. lipnja, u okviru Marinskih ljetnih manifestacija, prigodni koncert u crkvi sv. Jakova u Marini.
U okviru Okruških ljetnih večeri, ove nedjelje, 17. lipnja s početkom u 20:30 u općinskoj dvorani održat će se „Okruška Ćakula“. Manuela Bareta Buličić, čuvarica jezika i običaja Okruka i glumac Marinko Prga ispričat će par priča iz života, književnim jezikom i malo “na okruški”. -Nadamo se da će ova manifestacija zaživjet i da će privući i druge mještane koji vole nešto zapisati da se prijave iduće godine kako bi ćakula bila što duža, poručuju organizatori.
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala