Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

"U proteklom 24-satnom razdoblju u Republici Hrvatskoj imamo 47 novih covid-19 pozitivnih bolesnika, što znači da u ovom trenutku imamo 1126 pozitivnih bolesnika", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je učinjeno 9833 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 583. "Nažalost, imamo četiri novopreminule osobe, sve četiri u KBC-u Osijek, a riječ je o osobama starije životne dobi i svi su bili kronični bolesnici. Dakle, ukupno u Hrvatskoj imamo 12 preminulih osoba", napomenuo je ministar. Na respiratoru je i nadalje 39 osoba, a oporavljenih na današnji dan ima 119, što je 27 više u odnosu na jučer. "Ono što vam želim reći je da je epidemiološki jasno da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ako ih poštujemo, možemo prebroditi ovu ugrozu", poručio je Beroš. Izdano gotovo 400.000 propusnica Božinović je rekao da je izdano 382.191 propusnica do danas u 11 sati. Odbijeno je nešto manje od 10.000 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je Božinović. Capak je rekao da nije pala virulentnost, mogućnost prijelaza s osobe na osobu.
Iz Županijske uprave za ceste poručuju kako se zbog radova na KB raspletu i izgradnje nogostupa za sav promet zatvara dio županijske ceste br. 6132 (Ulica hrvatskih žrtava – od raskrižja sa ŽC 6133 (Vlaška ulica-kod Općine Seget) do spoja s hotelom Medena) u Segetu Donjem.
Iz Županijske uprave za ceste Split informiraju kako su u tijeku radovi na sanaciji županijske ceste ŽC 6129, kroz Bliznu Donju, općina Marina. Rok za završetak radova je do sredine svibnja.
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva građane da se pridržavaju svih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite te da brigu za svoje kućne ljubimce prilagode propisanim mjerama.
Stranica 1 od 112
HomeŽUPANIJA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala