Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\krempita
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/krempita
Četvrtak, 19 Lipanj 2014 05:26

Trogirska Vatrena Krempita

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ako je itko s toliko emotivnog naboja jučer iščekivao utakmicu između Hrvatske i Kameruna onda je to Marinko Milat poznatiji po nadimku Krempita.

Strastveni navijač hrvatske reprezentacije i Hajduka od osnivanja nezavisne države Hrvatske ne skriva suze na spomen njezina imena. Kaže možda ne bih htio ali srce suze tjera. Ono refleksno zatreperi i naprosto nemam kontrole da ih zaustavim. Pa što, toga se ne sramim, iskreno plačem kad Hrvatska gubi i pobjeđuje veli.

Njegovi navijački rituali uvijek započinju nekoliko sati prije utakmica. Sat vremena treba mu da se odjene, a zatim isto toliko da se našminka.  Doma se obučem u bilo zato šta sam Hajdukovac, bile patike, hlače i gori dres reprezentacije. Isto tako obučen i svoju prijateljicu(misli na gumenu lutku Magdalenu koju je prije sedam godina dobio za rođendanski poklon). Stavim periku. Imam ih dvije bijelu i crnu  te sjedam na skuter. Idem do Čiova kod prijatelja frizera Čoze koji me našminka.Najmanje šest sati prije moram se obrijati kako mi boja ne bi klizila s  lica. Čoza to fenomenalno radi. Već se potpuno „ušemio„  sa mnom,  sa smiješkom će Krempita.

Dakako, uz njega su i dodatni kockasti rekviziti poput trake za oko glave, zastavica, truba i slično. Tako skockan izuzetno uzbuđen kreće u akciju. Motorom kruži uokolo grada. Kao prava atrakcija zaustavlja se kod prolaznika koji se otimaju  za fotografiranje. Najdraže mu je kad se „slikaje“ veli s mališanima te majkama s malom djecom u kolicima, ali i prijateljima i turistima. Ovih dana na tisuće njegovih fotografija obišlo je cijeli svijet. Potom obilazi kafiće. Kad počne utakmica budem na jednom mjestu, pa se prebacujem do drugog restorana ili kafića. Kad padne gol slavim gdje se zateknem, te nastavljam dalje radost podijeliti i s ostalim svojim prijateljima jer svi žele da ih obiđem.

Za vrijeme utakmice Hrvatska – Brazil većinom sam bio na gradskoj rivi jer je tamo bilo najviše vatrenih navijača. Nakon poraza s Brazilom osjećao sam se veoma pokradeno. Ono je bila prava sramota od suđenja. Dvi milijarde ljudi je gledalo tu utakmicu i mogli su vidjeti kako je  jedna  mala smišna država odlično igrala, ali joj suci nisu dali da pobjedi. Tribalo se pošteno igrati i neka pobjedi bolji a ne  uz pomoć sudaca ljutito će Marinko.

Doznajemo kako preksinoć nije spavao cijelu noć, već je gotovo kao i izbornik Kovač slagao sheme na terenu da se svlada Kamerun i prođe u drugi krug. Marinko je trgovac ribom. Jučer je odradio taj posao, ali mislima je cijeli dan bio daleko u Brazilu te prognozira rezultat 4:0 za Hrvatsku.

S  navijačkim ritualima i svojim „guštima“ započeo je oko 21 sata. Nevjerojatno sam sretan kad vidim kako u tim trenucima možemo biti složni. Svi dišemo skupa i svima srce tuče isto. Za Hrvatsku! Gledam  moje Trogirane kako navijaju. Nisam ja jedini s takvim navijačkim  adrenalinom skromno će.

No, ipak mi smo se uvjerili da je  jedinstven  navijač ne samo u Trogiru već i šire. Dok je s nama pričao svaki  put na riječ Hrvatska zasuzile bi njegove oči, a grlo bi podrhtavalo. Neka, šta ima veze. Šta mogu kad je  beskrajno volim, pravdao se Marinko Krempita.

{gallery}krempita{/gallery}

 

 

HomeTROGIRKoncert “Klape pivaju, a pisma liči” i ove godine okupio brojne ljubitelje klapske pjesme Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala