Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 17 Lipanj 2014 06:22

"Fala ti Vinko" !

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer, 16.06. u 13 sati, je Vinko Coce nagrađen posthumnim Porinom za životno djelo i zato danas donosimo Vinkovu pjesmu "Fala ti pape" koju je otpjevao sa klapom Vinčace.

Na jučerašnji dan, kada je Vinko nagrađen Porinom za životno djelo predstavljamo  pjesmu autora Roberta Grubišića "Fala ti pape" a mi smo je za ovu priliku nazvali "Fala ti Vinko" zbog svih onih antologijskih pjesmama koje nam je dao.Naš najpoznatiji tenor koji nas je prošle godine nažalost prerano napustio iza sebe je ostavio niz pjesama po kojima ćemo ga vječno pamtiti. Krasila ga je izuzetna muzikalnost, ljudska toplina i glas koji je sve ostavljao bez daha i izvan granica Hrvatske gdje je nastupio na brojim svjetskim pozornicama- Sydneyu, Berlinu, Parizu, Los Angelesu, ali zasiguno u najboljem sjećanju mu je ostao koncert na njegovom Poljudu 2008. kada je svojoj publici otpjevao svoje najveće hitove "Vilo moja", "Dalmacijo, sve ti cvitalo", "Ribari", "Da je meni s tobom kroz Pasike", "Mirno spavaj, ružo moja" i mnoge druge.

"Sa Vinkom sam surađivao dugi niz godina i uvijek sam ga doživljavao više kao prijatelja nego kao poslovnog suradnika. Kada mi je tekst Ružane Kovač "Fala ti pape" proslijedio član klape "Vinčace" Radovan Baričević odmah sam ga osjetio i uglazbio. U razgovoru sa dečkima iz klape odlučili smo napraviti vokalnu suradnju i izbor je naravno pao na Vinka Cocu. On je na naše zadovoljstvo to prihvatio i došao pjesmu snimiti u studio, nikada neću zaboraviti taj dan i taj trenutak kada smo preslušavali snimljeno i kada je Vinko zaplakao sjetivši se svog pokojnog oca koji nije uspjeo doživjeti Vinkovu slavu.

Vinko, hvala ti na svim tvojim pjesmama i na nezamijenjivom prekrasnom mediteranskom tenoru."

Rober Grubišić

Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Lipanj 2014 07:56
HomeZABAVAŠPORT Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala