Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 08:58

HDZ pobjedio na kotarskim izborima u Splitu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na kotarskim izborima održanim u nedjelju u Splitu, prema prvim neslužbenim rezultatima, pobjedu je odnio HDZ. Osvojili su ukupno 98 mjesta u kotarskim vijećima i vijećima mjesnih odbora. SDP je osvojio 45 mjesta, a dok su kandidati s nezavisne liste Marijane Puljak u 12 kotareva osvojili ukupno 17 mjesta.

U Sitnom Donjem HDZ-u je pripalo svih sedam mjesta u vijeću Mjesnog odbora, a u Sitnom Gornjem četiri. SDP je najbolje prošao na Gripama gdje je osvojio četiri vijećnička mjesta. Ivan Bikić (HDZ) na Visokoj je osvojio 4 mjesta, kao i Vice Mihanović (HDZ) na Mejašima. Na Brdima je bivšeg HGS-ovca, a sada nezavisnog kandidata Ivicu Runju pobijedio Ivica Kusić koji je dobio pet mjesta.

Tomislav Zaninović ostaje na čelu Gradskog kotara Bačvice s osvojena četiri mjesta, a slična je situacija i na Sirobuji gdje je dosadašnji predsjednik kotara Ivica Grubišić Gire osvojio pet mjesta, dok su HDZ i HSP AS dobili po jedno. Marijana Puljak najviše je glasova osvojila na Žnjanu i na Lokvama. Najvjerojatnije neće biti promjena ni u Gradskom kotaru Sućidar gdje je najviše glasova dobio dosadašnji predsjednik Damir Ćosić Roda te je njegova lista.

HDZ je pobijedio i na Splitu 3, dosadašnjoj čvrstoj SDP-ovoj utvrdi. HDZ je tu osvojio 4 mandata, a SDP tek dva. Na Mejama HDZ je dobio tri mandata, SDP dva, a u kotaru Blatine - Škrape HDZ tri mandata kao i SDP, dok je dosadašnja predsjednica Jadranka Matijević osvojila tek jedan mandat. HDZ je dobio najviše glasova i na Mertojaku, tri vijećnika, dok je SDP dobio jednog. U Spinutu je očekivano pobijedio SDP koji je dobio tri mandata, a HDZ je osvojio dva.

HDZ je pobijedio u 16 kotareva, a u deset je kotareva osvojio apsolutnu većinu, odnosno više od četiri mandata.

S druge strane, SDP je dobio apsolutnu većinu tek u jednom kotaru (Gripe), dok Marijana Puljak nije dobila apsolutnu većinu niti u jednom kotaru.
izvor:dalmacijanews

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Lipanj 2014 09:05
HomePOLITIKA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala