Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 06 Lipanj 2014 11:11

Carmina Burana za poplavljenu Slavoniju

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Udruženim snagama gradova Trogira, Kaštela i Solina, te općina Seget i Okrug organizira se humanitarni koncert „Carmina Burana“ za pomoć poplavljenim područjima Slavonije koji će se održati 14. lipnja 2014. g. u 21:30h na glavnom trgu grada Trogira.

Na humanitarnom koncertu za Slavoniju sa jedinstvenim izvedbama sudjelovati će 140 izvođača simfonijskog puhačkog orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i Šibenskog pjevačkog društva Kolo.

Cijena ulaznice je 70 kuna i cjelokupni iznos prikupljenih sredstava biti će namjenjen za pomoć poplavljenoj Slavoniji.
Jutros je u Trogiru u Gradskoj vijećnici grada Trogira s početkom u 11:00 sati  održana Tiskovna konferencija povodom ovog humanitarnog koncerta.

Na konferenciji su uz zamjenika trogirskog gradonačelnika Radovana Sladu Šilovića sudjelovali i zamjenik gradonačelnika Kaštela Zoran Bonacin, zamjenik gradonačelnika Solina Dalibor Ninčević i Helena Bandalović pročelnica odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u splitsko – dalmatinskoj županiji koja je istaknula kako je velika stvar što su se u organizaciju ovog humanitarnog koncerta uključili gradovi Trogir, Kaštela i Solina te općine Okrug i Seget.

- Ovo je samo jedan način da se pomogne našim ljudima koji su sada najpotrebitiji. Splitsko-dalmatinska županija potiče i individualne projekte, ali kad se ovako kao sada sklopi nekoliko gradova i općina u jednoj prekrasnoj prije svega humanitarnoj ali i kulturno glazbenoj manifestaciji, tome pridajemo poseban značaj. Tako da će naša županija financijski pomoći i popratit ovaj jedinstveni događaj, dodala je županijska pročelnica Bandalović.

Od Tanje Jakus ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Trogir doznali smo kako je Hrvatski crveni križ dosada prikupio oko 57 milijuna kn, te je bitno da pomoć ide i dalje da bi se što brže i više Slavonija mogla obnoviti.

- Samo prošli tjedan poslali smo 18,5 tona, a toliko nas još čeka na slijedeću otpremu, rekla je ravnateljica Jakus.

Ovo biti velika humanitarna manifestacija u našem gradu potvrdio je trogirski dogradonačelnik Radovan Slade – Šilović.

- Povezali smo susjedne gradove i općine i u tom zajedništvu nalazimo veliku snagu i značaj da na taj način pružimo ruku poplavljenoj Slavoniji. Također na ovaj način šaljemo poruku da i dalje mislimo na njih, bez obzira na to koliki će biti financijski efekt, zaključio je zamjenik trogirskog gradonačelnika Šilović.

I vi možete pomoći Slavoncima kupnjom ulaznice za koncert. Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Trogira, putničkoj agenciji Atlas, Kairos Travelu te putničkoj agenciji Adriatic for you.

Na području KAŠTELA karte možete kupiti u MUZEJU GRADA KAŠTELA ili u CAFFE BAR „RIVA“, te u SOLINU u SUVENIRNICI ZVONIMIR.

HomeKULTURADječji susret splitskih i trogirskih čakavaca u „Jarpici riči“ Dunje Kalilić Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala