Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 03 Lipanj 2014 06:41

Pravo ljeto stiže za vikend

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zakoračili smo u klimatološko ljeto, a na ono kalendarsko pričekat ćemo do 21. lipnja u 12 sati i 51 minutu.

Zadnjih dana u velikom dijelu Dalmacije bile su relativno česte grmljavinske nestabilnosti, a na jugu Dalmacije je bilo i tuče. Početak lipnja donio je nešto niže temperature zraka nego smo naviknuli u ovom dijelu godine. Ako svemu dodamo da su čak i ponedjeljak temperature mora u većem dijelu Dalmacije bila ispod 20°C, onda je jasno da ove godine nemamo reprizu meteoroloških scenarija iz prethodnih nekoliko godina, kada smo u početkom lipnja bili već "duboko" u sezoni kupanja.

Tako je ljeto barem klimatološki stiglo, a od ljeta ni "lj". Ipak, sljedećih dana bit će sve toplije, tako da bi nadolazeći vikend bio prvi pravi ljetni vikend ove godine!

Danas pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će na moru Dalmacije popodne biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 27°C.

Srijeda donosi pretežno vedro vrijeme, samo ponegdje u zaobalju popodne može biti vrlo slabih i prolaznih pljuskova. Noću će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita pojačana. Danju slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji će na moru Dalmacije popodne biti pojačan, ponegdje i jak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 23 do 28°C.

Stabilno vrijeme nastavit će se i tijekom četvrtka. Prevladavat će vedro, samo je ponegdje u zaobalju moguć umjeren razvoj naoblake u poslijepodnevnim satima. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati umjeren, na moru poslijepodne i pojačan vjetar sa zapada i sjeverozapada, slabit će sa zalaskom sunca. Jutarnje temperature i blagom porastu, najviše dnevne bit će od 24 do 29°C.

U petak će se nastaviti stabilno vrijeme. Bit će pretežno vedro, tek ponegdje uz prolaznu umjerenu naoblaku u poslijepodnevnim satima, ali će se zadržati suho. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati umjeren, na moru popodne i pojačan zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 14°C, uz obalu i na otocima od 15 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 25 do vrućih 31°C.

Pretežno sunčano bit će u subotu, samo ponegdje uz umjeren razvoj oblaka u poslijepodnevnim satima. Noću će puhati slaba, ponegdje i umjerena bura, danju će puhati slab do umjeren maestral. Već od jutra će biti toplo, a najviše dnevne temperature od 27 do 32°C.

Nedjelja će biti pretežno sunčana, povremeno uz umjerenu naoblaku, ali će se zadržati suho. Noću će puhati slaba, rijetko gdje i umjerena bura, danju većinom slab maestral. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 33°C ponegdje u dolini Neretve.
Izvor: DalmacijaNews

HomeINFORMACIJETrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala