Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 28 Svibanj 2014 07:55

Carmina Burana u lipnju na gradskom trgu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kraj svibnja u Trogiru znači početak turističke sezone što nam donosi brojna kulturna i zabavna događanja. Prva na rasporedu je već tradicionalna manifestacija „Vridne ruke obale, zagore i škoja“ koja će se održati od 30. svibnja do 01. lipnja, a u sklopu koje će i ovu godinu biti organizirano natjecanje za prestižnu titulu „Naj trogirskog rafiola“.

Nakon toga od 12. – 15. lipnja Trogir će biti domaćin svjetskog spektakla "Battle of the Nations", povijesno-kulturno-sportske manifestacije. U sklopu ovog događaja autentičnih srednjovjekovnih borbi, u originalnim kostimima i s originalnim oružjem iz tog razdoblja, sudjelovat će dvadeset i pet ekipa iz isto toliko zemalja svijeta, a među njima je naravno i ekipa iz Hrvatske.

Veličanstvena Carmina Burana na rasporedu je 14. lipnja u izvedbi Orkestra oružanih snaga RH i ŠPD „Kolo“ na trgu Ivana Pavla II.24. lipnja povodom blagdana sv. Ivana Svitnjaka u Muzeju Grada i na Cimatoriju udruga „Srebrena Marina“ održat će prigodni program.

U Gradskoj loži 25. lipnja povodom Dana državnosti Narodna glazba Trogir održat će koncert.

Festival sretnog trenutka – Kairos očekuje nas od 27. – 29. lipnja, a 01. srpnja svečano će biti otvoreno i Trogirsko kulturno ljeto.

HomeKULTURAMuzej grada Trogira organizira besplatno stručno vodstvo za turističke vodiče i privatne iznajmljivače Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala